Pause.Rewind.Play

Tema BiH PMI Foruma - Hybrid, Al & PM in 23

04.05.2023. 13:01 / Izvor: Akta.ba
BiH PMI Forum

Sedmica dana nas dijeli od treće konferencije o projektnom menadžmentu - BiH PMI Forum u organizaciji PMI BiH Chaptera.

Sedmica dana nas dijeli od treće konferencije o projektnom menadžmentu - BiH PMI Forum u organizaciji PMI BiH Chaptera. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave do petka, 5. maja kada se zatvaraju regularne prijave, čime ostvaruju uštedu i do 30% u odnosu na kasne prijave koje traju od 6. do 8. maja. Kako je broj mjesta ograničen, a već do sada je pokazana velika zainteresovanost za konferenciju, pozivamo vas da se prijavite što prije. 

PMI (Project Management Institute) BiH Chapter organizuje treću konferenciju pod nazivom BiH PMI Forum pod sloganom Pause. Rewind. Play. Ovogodišnja konferencija će se održati 11. i 12. maja 2023. godine u hotelu HIlls u Sarajevu.

Tema BiH PMI Foruma Hybrid, Al & PM in ‘23 prati brzonadolazeće trendove u okruženjima, gdje se konstantno usvajaju novi koncepti, poslovni modeli i tehnologije. Umjetna inteligencija (AI) više nije potisnuta u napredne IT i tehnološke aplikacije, već se počela probijati u tradicionalnija okruženja kako bi poboljšala i/ili zamijenila zadatke koje tradicionalno obavljaju ljudi - uključujući voditelje projekata. Gotovo svaki aspekt projektnog menadžmenta, od planiranja, preko procesa pa do rada s ljudima, bit će i već jeste afektiran ovim trendovima. 

Šta to znači? Šta voditelji projekata trebaju znati kako bi ostali na vrhuncu ove tehnologije u nastajanju koja ima ogroman potencijal utjecati na budućnost profesije? 

11 renomiranih domaćih i inostranih predavača sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti projektnog menadžmenta će kroz osam predavanja i tri interaktivne radionice objasniti novonastali trend i kako ga na najbolji mogući način iskoristiti u menadžmentu.

Prvog dana konferencije govorit će istaknuti članovi PMI BiH Chaptera, kao i domaći i inostrani voditelji projekata sa zavidnim iskustvom: Kotecki Przemyslaw, Jasna Pleho, Elvir Ćesko, Andreas Madjari, Radmila Kecman, Nenad Marjanović, Dragan Mijić i Alan Ćatić.

Na kraju prvog dana imat ćemo priliku poslušati i kako izgleda putovanje jedne fondacije koja je izabrala malo drugačiji put ka velikom cilju. Uspješnu priču Bosnia & Herzegovina Futures Foundation predstavit će nam Haris Arnautović, član upravnog odbora Fondacije.

Drugi dan konferencije je “radni” dan i rezervisan je za tri radionice. Borko Kikić, NLP i PCM trener, provest će nas kroz radionicu Izgradnja produktivnih timova te podijeliti iskustva iz Googlea i savjete za bolju komunikaciju kroz primjenu Process Communication Modela i ključnih elemenata u hibridnom radu. Milan Šmigić će nas voditi kroz radionicu Kako napraviti pozitivnu promjenu orijentisanu ka budućnosti u vašoj organizaciji. Radni dan konferencije zatvaramo sa radionicom 7 poslovnih lekcija iz igranja društvenih igara koju vodi Kotecki Przemyslaw.

Ulaznica za učešće na oba dana BiH PMI Foruma iznosi 300 KM. Moguće je kupiti ulaznicu i samo za konferencijski dan 11. maja po cijeni od 160 KM.

U vrijeme kasne registracije (od 6. do 8. maja) ulaznica za učešće na oba dana BiH PMI Foruma iznosit će 400 KM, dok će ulaznica za konferencijski dan 11. maja biti dostupna po cijeni od 240 KM. U sve cijene je uključen PDV. Za članove PMI BiH Chaptera i studente osiguran je poseban popust. 

Podršku Forumu pružile su kompanije: Teneo kao Gold sponzor, ZIRA kao Silver sponzor, App Impact kao Bronze sponzor te kompanije Ping, King ICT, AS Holding, Masa, MIBO Komunikacije, UNIS Telekom kao Prijatelji. Medijski partneri Foruma su Bljesak.info, UNA TV, Akta.ba i RSG radio. Oficijelni partner konferencije je agencija FOR FIVE dma. 

Sve informacije o BiH PMI Forumu dostupne su na službenoj web stranici konferencije https://forum.pmi.ba/ putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o BiH PMI Forumu dostupne su i putem društvenih mreža: FacebookInstagram i LinkedIn 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave