Medijske inovacije i trendovi

FENA organizira konferenciju o budućnosti medija u BiH

18.06.2023. 18:04 / Izvor: Fena
huremović

Federalna novinska agencija (FENA) u ponedjeljak 26. juna u Sarajevu organizira konferenciju "Medijske inovacije i trendovi".

 Federalna novinska agencija (FENA) u ponedjeljak 26. juna u Sarajevu organizira konferenciju „Medijske inovacije i trendovi“ u čijem će fokusu biti medijske slobode i oblikovanje budućnosti medija u Bosni i Hercegovini.

Na nekoliko panela medijski profesionalci, predstavnici akademske zajednice, novinarskih udruženja i regulatornih tijela razmatrat će niz aktuelnih pitanja koja utiču na sadašnjost i budućnost medija u BiH. Direktor FENA-e, Elmir Huremović ističe kako je više razloga za organizaciju ovakvog skupa te da se FENA kao odgovaran javni medij i vodeća novinska agencija u BiH odlučila na pokretanje šire rasprave o temama značajnim za medije i društvo u cjelini. 

"Kroz naše medijsko djelovanje, ali i stalnu komunikaciju s kolegama iz drugih evropskih agencija, uočili smo potrebu da unutar javnog prostora BiH otvorimo raspravu o izazovima koji stoje pred bh. medijima, a samim tim i društvom u cjelini. Od slobode govora, borbe protiv govora mržnje, društvene odgovornosti medija, preko zaštite autorskih prava medija i novinara do izazova koje donosi razvoj umjetne inteligencije, sve su to pitanja koja stoje pred medijskom zajednicom u BiH, ali i generalno u svijetu. Zbog toga se radujemo što su naš poziv za konferenciju prihvatili mnogi relevantni učesnici iz BiH, kao i naše kolege iz Evropske alijanse novinskih agencija", ističe Huremović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave