VTK BiH najavljuje

Prva međunarodna konferencija logistike u BiH očekuje 150 učesnika

25.08.2023. 13:33 / Izvor: Akta.ba
logistika konferencija

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira Međunarodnu konferenciju logistike koja će biti održana 8. 9. 2023. godine.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira Međunarodnu konferenciju logistike u Bosni i Hercegovini, koja će biti održana 8. 9. 2023. godine u hotelu Hills u Sarajevu. Na konferenciji će učestvovati logistički stručnjaci, špediteri, prijevoznici i distributeri, koji će se u okviru panel sesija moći informirati o aktuelnostima u ovoj branši. 

Primarni fokus ove konferencije je na inovativnosti i tehnologiji lanaca nabavke, a učesnicima će biti prezentirani svi raspoloživi alati, tehnike, podaci, mogućnosti umrežavanja i ostala postignuća u ovom području. Osim toga, posjetioci će moći sudjelovati u stručnim panel diskusijama o najnovijim tehnologijama i postignućima u području logističkih tehnologija, usluga, modernih pružaoca logističkih usluga, upravljanja lancima snabdjevanja (Supply Chain Management - SCM) te u prezentacijama razvojnih mogućnosti željezničkih i lučkih kapaciteta i modernog upravljanja transportom i skladištem, kako u BiH tako i u regionu.

Konferencija će biti podijeljena na šest sesija o sljedećim temama: logistika u cestovnom transportu, logistika transportnih terminala, pomorska i lučka transportna logistika, multimodalni transport i logistika transportnih terminala, logistika u željezničkom i zračnom transportu te proizvodna i skladišna logistika.

Sesije će moderirati eksperti za ovu oblast u regionu: prof. dr. Mario Šafran (Fakultet prometnih znanosti Zagreb), prof.dr.sc. Milorad Kilibarda (Saobraćajni fakultet Beograd), dr.sc. Marijan Cukrov (Klaster intermodalnog prijevoza Hrvatska), prof. dr.sc. Igor Jakomin (CargoX d.o.o. Slovenija),  prometni konsultant dr.sc. Igor Marković, m.sc. Melita Rozman Dacar (Slovenske željeznice - teretni promet d.o.o. Slovenija) i m.sc. Igor Žula (Slovensko logističko udruženje).

Na ovoj  konferenciji se očekuje više od 150 učesnika, među kojima su i predstavnici nadležnih bh. institucija, vodećih kompanija u području špedicije, logistike, upravljanja cestovnim operaterima, morskim i zračnim lukama, upravljanja željeznicama, predstavnici vodećih kompanija- korisnika usluga u ovom području, predstavnici financijskih institucija-banaka, osiguravajućih društava i sl.

Više informacija o predstojećoj konferenciji i učesnicima iz BiH i regiona, kao i prijavi učešća, dostupno je na zvaničnoj stranici Konferencije https://logistikabih.ba.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave