ORBIZ konferencija Vol.2: Erna i Senita su poduzetnice koje mijenjaju pravila igre

05.12.2023. 10:07 / Izvor: Akta.ba

Erna Šošević i Senita Slipac prošle godine su organizovale prvu ORBIZ konferenciju u Sarajevu, a 14. decembra očekuje nas drugo izdanje.

Vizija poslovne konferencije koja će ponuditi prilike za umrežavanje, inspirisati na inovacije i pokrenuti poslovni rast udružila je dvije bh. poduzetnice. Erna Šošević i Senita Slipac prošle godine su organizovale prvu ORBIZ konferenciju u Sarajevu, a 14. decembra ove godine očekuje nas drugo, još sadržajnije izdanje ovog važnog poslovnog skupa za mala i srednja preduzeća.

Erna i Senita su, svaka u svom biznisu, već godinama poznate po radu na stvaranju prostora u kojem poduzetnici mogu rasti, učiti i međusobno se povezivati. Erna, kao osnivačica i direktorica platforme Bizbook.ba, a Senita kao suosnivačica i direktorica OREA Bazaara, korak po korak gradile su svoj put u poslovnom svijetu, dokazujući da su upornost i vjera u vlastite snage ključni za postizanje rezultata.

Vrijedne lekcije i poznanstva

"Orbiz konferencija je naš zajednički iskorak u smjeru osnaživanja domaćih biznisa", objašnjava Erna dodajući da su obje kroz svoja poslovna iskustva uvidjele koliko je važan proaktivan pristup i traganje za novim prilikama da ostvarite puni potencijal, bez obzira kojom vrstom posla se bavite.

orbiz

Erna je jedna od pionirki startup scene u našoj zemlji. Na čelu je jedinstvene B2B platforme koja ne samo da povezuje kompanije, već im omogućava i da kreiraju vlastitu online zajednicu. Istovremeno, ORBIZ konferenciju vidi kao priliku da se to digitalno umrežavanje proširi tako što će svi učesnici sa sobom ponijeti vrijedne lekcije i poznanstva.

Senita je svoju strast prema pomaganju drugima pokazala od mladih dana, osnivanjem fondacije Bosana koja omogućava stipendiranje studenata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Kasnijim osnivanjem OREA Bazaara, svoju energiju je usmjerila na stvaranje platforme koja promoviše originalne, domaće rukotvorine i načine da stignu do svih krajeva svijeta.

"Konferenciju smo nazvale ORBIZ kao sinergiju OREA-e i Bizbooka, a prvo izdanje održano je s fokusom na e-commerce, trendove i vještine u toj oblasti koje svi biznisi moraju imati. Ovoga puta bavimo se temama pod okriljem 'Business structure of the Future' (Poslovna struktura budućnosti) i dovodimo renomirane govornike koji će nam omogućiti da detaljnije istražimo područja primjene umjetne inteligencije biznisima današnjice, održivog poslovanja, inovacija, tehnologijama za efikasniji marketing i prodaju, HR-a, elektronske trgovine, kao i proizvodnje i izvoza u 2024. godini", istakle su osnivačice.

Duga lista govornika iz BiH i regije

U prostorijama sarajevskog kina Cinestar 14. decembra na cjelodnevnoj konferenciji okupit će se 200 učesnika i oko 20 domaćih i regionalnih govornika, među kojima su: Bruno Blumenschein - poduzetnik iz Zagreba i direktor uspješnog gaming startupa, Kosta Petrov - međunarodno poznati biznis stručnjak i PR ekspert, zatim Maja Halilović – ekspertica iz oblasti biodizajna i dobitnica prestižne nagrade u Južnoj Koreji za izum "Biomaterijal iz organskog otpada: Biosvijeća" i Lejla Kraljević, osnivačica Derubis Caravans. Uz njih ćemo imati priliku slušati i domaće paneliste, među kojima su Selma Kadić-Maglajlić, Orhan Gazibegović, Dejan Miklavčić, Samir Glušac, Benjamin Kadić…

"Želja nam je da svima pružimo jedinstvenu priliku da slušajući druge uspješne poslovne ljude prošire svoje vidike i otkriju nove mogućnosti razvoja vlastitog biznisa. Posebno nas raduje što ćemo ove godine dati riječ i mladim osnivačima startupa u BiH da nam se predstave i pokažu gdje je naša startup scena danas", dodaju organizatorice i pozivaju sve da im se pridruže u misiji obogaćivanja poslovne scene u našoj zemlji domaćim i regionalnim iskustvima.

Medijski partneri drugog izdanja ORBIZ konferencije su: Akta.ba, Klix.ba i Manager.ba.

Pogledajte atmosferu od prošle godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave