U Mostaru simpozij Transplantacijske medicine u regiji

06.12.2013. 10:13 / Izvor: eKapija.ba
U Mostaru simpozij Transplantacijske medicine u regiji

Promotivni simpozij o transplantaciji pod nazivom "Transplantacijske medicine u regiji" održat će se 6. prosinca na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Promotivni simpozij o transplantaciji pod nazivom "Transplantacijske medicine u regiji" održat će se 6. prosinca na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 12 sati, a u organizaciji Kliničke bolnice (KB) Mostar.

Uvodnim riječima će se obratiti ravnatelj KB-a Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostar prof.dr.sc. Milenko Bevanda, rektorica Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Ljerka Ostojić, ministar zdravstva i socijalne skrbi HNŽ-a dr. Mladen Bošković, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, direktorica Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Novka Agić te u ime federalnog Ministarstva zdravstva dr. Marina Bera.

U stručnom dijelu simpozija izlaganje će imati gosti iz Republike Hrvatske, liječnici iz bosansko-hercegovačkih kliničkih centara, vjerski predstavnici, pacijenti kojima su ranije presađivani organi, kao i liječnici iz KB Mostar koji će predstaviti plan razvoja transplantacijske medicine kad je u pitanju KB Mostar. Neke od tema o kojima će biti riječ su: "Budućnost transplantacije u BiH", "Etički aspekti transplantacije", "Transplantacija rožnice" i druge,  priopćeno je iz KB-a Mostar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave