Sarajevska berza-burza partner Konferencije Montenegro berze

16.10.2014. 16:15 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevska berza-burza partner Konferencije Montenegro berze

Učešća na panelima konferencije uzet će i govornici sa Istanbulske berze, Bugarske berze, Ljubljanske i Zagrebačke berze, te Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj iz London

Sarajevska berza-burza partner je Konferencije Montenegro berze, koja se održava 20.oktobra (ponedjeljak) u hotelu “Ramada” u Podgorici. Temu ovogodišnje konferencije “ Regionalnom saradnjom i integracijom do uspješnijeg tržišta” ocjenjujemo vrlo značajnom u procesu razvoja tržišta kapitala u BiH i regiji, a shodno tome, predavanje na konferenciji, na temu “Implikacije implementacije EU regulative na regionalna tržišta kapitala” održat će Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske berze-burze.

Učešća na panelima konferencije uzet će i govornici sa Istanbulske berze, Bugarske berze, Ljubljanske i Zagrebačke berze, te Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj iz Londona.

Sarajevska berza-burza će tokom trajanja konferencije prezentirati bh. tržište kapitala, što podrazumijeva predstavljanje najboljih domaćih kompanija, te svih tržišnih instrumenata na domaćoj berzi, između kojih se mogu izdvojiti kompanije sa kotacije i SASX-a 30, te obveznice javnog i privatnog sektora, kao i emisije javne ponude.

Na Konferenciji će biti riječi i o izmjenama regulative na crnogorskom tržištu kapitala, te implementaciji EU propisa iz ove oblasti na tržišta u regiji, sa osvrtom na iskustva Ljubljanske i Zagrebačke berze. Učesnici Konferencije diskutovat će i o perspektivama i razvoju tržišta kapitala, te o regionalnom povezivanju tržišta kao modelu razvoja.

Pored Sarajevske berze-burze, partner Montenegro berze je i Istanbulska berza, čiji će predstavnik govoriti o razvoju uz pomoć partnera tokom prvog panela Konferencije.

Na konferenciji se očekuje učešće eminentnih ličnosti iz područja tržišta kapitala iz Crne Gore, BiH, Bugarske, Velike Britanije, Turske i drugih zemalja regiona, te predstavnika investicijske javnosti i brojnih eksperata sa regionalnih finansijskih tržišta.

Detalje, kao i program predstojeće konferencije možete pogledati na slijedećem linku: http://k2014.mnse.me/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave