Prvi Forum poslovnih inovacija: Sutra počinje Sarajevo Unlimited

01.11.2016. 11:19 / Izvor: Akta.ba
Prvi Forum poslovnih inovacija: Sutra počinje Sarajevo Unlimited

Poduzetnički i inovacijski centar Networks za svoj prvi rođendan glavnom gradu Bosne i Hercegovine poklanja prvi regionalni Forum biznis inovacija – Sarajevo Unlimited 2016.

Poduzetnički i inovacijski centar Networks za svoj prvi rođendan glavnom gradu Bosne i Hercegovine poklanja prvi regionalni Forum biznis inovacija – Sarajevo Unlimited 2016.

U periodu između 2. i 3. novembra 2016. godine u olimpijskom hotelu Holiday, Sarajevo će biti domaćin najboljih bosanskohercegovačkih i regionalnih inovacija kroz platformu koja ima u planu promovirati samo najbolje iz Bosne i Hercegovine – talente, inovacije, resurse i inspirativne priče o uspjehu.

Kao prvi forum ovog tipa u regiji, Sarajevo Unlimited 2016, kroz jednodnevnu konferenciju okupit će sve relevatne institucije, kompanije, organizacije, startupe i investitore sa ciljem promocije inovacija u biznisu, inovativnog poslovanja i korištenja resursa startup kompanija.

Organizatori su najavili iscrpan program, iskusne govornike, ključne poruke, globalne igrače i intenzivno umrežavanje, a prilog ovim tvrdnjama ide to da će biti 1000 učesnika, predstavnici vladinih institucija, 30 govornika sa uspješnim poslovnim pričama, preko 20 inovacija, te će biti predstavljeno 20 najuspješnijih bh startupa.

Važan cilj organizacije prvog Foruma je i promocija Bosne i Hercegovine kao plodnog tla za međunarodne investicije kroz promociju uspješnih bosanskohercegovačkih startup i biznis priča, te zadržavanje „pameti“ i mladih talenata. Jedan od ciljeva je da Sarajevo Unlimited rezultira novim radnim mjestima, novim investicijama i poboljšavanju bosanskohercegovačke ekonomije.

"Ovo je odlična prilika da se maknemo od svakodnevnih negativnih priča koje se plasiraju u našoj zemlji i svu energiju usmjerimo ka onom u čemu smo, zaista, najbolji, a to vrlo često zaboravljamo – u mladim talentima, uspješnim poslovnim pričama, nevjerovatnim inovacijama koje su već odavno na svjetsko tržište stavile pečat 'made in Bosnia and Herzegovina' i po prvi put ponudimo platformu za umrežavanja svih aktera –institucija, kompanija, mladih talenata i poduzetnika, te investitora", kazao nam je Senad Alibegović, direktor foruma Sarajevo Unlimited 2016.

Na ovom forumu, uz partnerstvo sa Phillip Morris International, YEP – Projektom zapošljavanja mladih, Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu, Microsoftom i AmCham – Američkom trgovačkom komorom u BiH, predstavit će se velike kompanije poput Microsofta, IBM-a, Uniqa osiguranja, ProCredit banke, Phillip Morris International, Mistrala, Bisnode-a, Wisdom Together, itd., a forum su podržali Vijeće Ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Kantona Sarajevo.

Više informacija o samom forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, možete pronaći na zvaničnoj web stranici: http://weareunlimited.ba i na društvenim mrežama foruma.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave