Učešće u privrednoj delegaciji: Posjeta Kraljevini Saudijskoj Arabiji

18.01.2017. 13:42 / Izvor: Akta.ba
Učešće u privrednoj delegaciji: Posjeta Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Planirano je da organizacija susreta privrednika sa saudijske strane bude povjerena Vijeću saudijskih komora.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će se, na poziv Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, realizirati zajednička posjeta državno-privrednih delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Kraljevini Saudijskoj Arabiji u periodu 29. i 30.01.2017. godine.

Delegaciju Bosne i Hercegovine predvoditi će ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, a delegaciju Republike Srbije ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije, Rasim Ljajić.

Planirano je da organizacija susreta privrednika sa saudijske strane bude povjerena Vijeću saudijskih komora.

Imajući u vidu značaj tržišta Kraljevine Saudijske Arabije, kao i činjenicu da je zemlja ušla u proces diverzifikacije i jačanja nenaftnih sektora, cijenimo da ova posjeta predstavlja iznimnu priliku za upoznavanje sa tržištem ove zemlje, kao i mogućnost za uspostavljanje novih kontakata i jačanje privredne saradnje.

Uzimajući u obzir vanjskotrgovinsku razmjenu između BiH i Saudijske Arabije, u fokus su stavljeni sljedeći sektori privrede: namjenska, metalna i prehrambena industrija, kao i sektor energetike, IT-a i turizma.

Troškove putovanja i smještaja snose kompanije-učesnice u privrednoj delegaciji.

Pozivamo sve zainteresirane kompanije iz navedenih sektora da uzmu učešće u ovoj privrednoj delegaciji, te da popunjenu prijavu dostave najkasnije do utorka, 17.01.2017. godine na email: ivana.knezevic@komorabih.ba  ili faks: 033 566 239 ili 033 214 292. Kontakt osoba je Ivana Knežević (Tel: +387 33 56 62 37).

PREUZMI DOKUMENT:
prijava.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave