Sutra počinje treći Jahorina ekonomski forum

02.05.2018. 13:30 / Izvor: SRNA
Sutra počinje treći Jahorina ekonomski forum

Na dvodnevnom Jahorina ekonomskom forumu, koji će početi sutra, biće zastupljene teme sive ekonomije, carinske barijere i problemi zajednički većini zemalja regiona.

Na dvodnevnom Jahorina ekonomskom forumu, koji će početi sutra, biće zastupljene teme sive ekonomije, carinske barijere i problemi zajednički većini zemalja regiona, prvenstveno nezaposlenost, rekao je Srni Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske "Swot" koje je organizator skupa.

Grabovac je naveo da je novina ovogodišnjeg foruma veći broj sesija o ekonomskim temama, a posebno o mogućnostima bolje regionalne povezanosti kada je riječ o infrastrukturi, energetskim projektima, te saradnji privrednika u nastupima na trećim tržištima.

"Na forumu će biti razmatrani i zajednički problemi za većinu zemalja regiona, prije svega pitanje nezaposlenosti, posebno mladih, ali i kompleksnije teme kao što je javni dug", rekao je Grabovac, koji je i predsjednik Organizacionog odbora foruma.

On je dodao da će na forumu biti zastupljene i neke nove forme kao što je planirani "intervju uživo" sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Nadimom Ilahijem u plenarnom dijelu.

"Ovaj forum će se odvijati pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Novina je i saradnja sa Savezom ekonomista Srpske, koji je i oficijelni partner foruma, što je doprinijelo kvalitetu u selekciji tema i predavača", istakao je Grabovac.

Iz Narodne skupštine najavljeno je da će predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović sutra u 13.30 časova učestvovati na panelu dva "Jahorina ekonomskog foruma 2018" o temi “Regionalni infrastrukturni projekti -katalizator ekonomskog razvoja”.

Iz Vlade Srbije danas je najavljeno da će u radu foruma učestvovati premijer Srbije Ana Brnabić koja će se obratiti na otvaranju, a zajedno sa premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović govoriće i na centralnom panelu o značaju regionalne saradnje.

Iz "Swota" je najavljeno da na forumu učestvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, veći broj ministara, svjetskih finansijskih institucija, diplomatskog kora, javnih i privatnih kompanija.

Forum će biti otvoren sutra u hotelu "Termag" u 10.00 časova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave