Festival kreativnih komunikacija "Kreativna republika" ponovo u Bihaću

11.09.2018. 11:09 / Izvor: Akta.ba
Festival kreativnih komunikacija 'Kreativna republika' ponovo u Bihaću

Kreativna Republika se rodila kao odgovor na potrebu da se komunikacijska industrija približi lokalnoj zajednici i privredi.

Kreativna Republika festival je kreativnih komunikacija koja, kroz panele i predavanja, nudi nova kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme, razmjenu poslovnih iskustava i primjere dobre prakse sa novim trendovima iz svijeta oglašavanja i marketinga. Već petu godinu Kreativna Republika svoja zasjedanja održava u Bihaću, gradu na Uni, gdje pored zvučnih imena kreativne industrije regiona privlači i goste različitih profila.

Kreativna Republika se rodila kao odgovor na potrebu da se komunikacijska industrija približi lokalnoj zajednici i privredi, a izrasla je u projekat mapiranja Bihaća kao centra kreativne industrije u Bosni i Hercegovini. Samim time od iznimnog je značaja promociji visokog turističkog potencijala a kako samog grada Bihaća, tako i države.

Pored iznimno prijateljske i tople atmosfere malog prostora Muzeja AVNOJ-a koji olakšava uzajamnu komunikaciju publike i predavača, te podstiče razvoj novih poznanstava i prijateljstava, Kreativnu Republiku karakterišu i iskuljičivo regionalni predavači, koji na svakom zasjedanju potvrđuju da naše govorno područje ima vrhunske stručnjake i na ovom polju. 
Organizator konferencije je Centar za razvoj ideja "Poligon" nevladina organizacija iz Bihać, koja ima za cilj da promoviše i razvija kreativnu industriju, ali i širu ideju poslovanja. Uz konferenciju "Kreativna republika", CRI Poligon organizira seriju malih inspirativnih razgovora "Bihac Chit Chat", te veliki broj edukacija.

Kreativna Republika će okupiti sve pojedince čije su misli usmjerene u bolju budućnost. Međutim, bez obzira gdje radite, bavite li se marketingom, dizajnom ili ste oglašivač, konferenciju ćete napustiti s mnoštvo ideja i prepuni inspiracije za mijenjanje i farbanje svijeta u ljepše boje. No, zapamtite, prvo djelujte lokalno!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave