Još 2 dana do DRIVE konferencije!

24.09.2018. 15:06 / Izvor: Akta.ba
Još 2 dana do DRIVE konferencije!

Konferencija pruža odličan spoj stručnih predavanja, panel diskusija, radionica te nezaobilaznog networkinga.

Svi želimo raditi u kompanijama koje imaju ugled, stabilni su na tržištu a uposlenici izgledaju tako zadovoljno i sretno! HR menadžment ali i dobri lideri formiraju zaposlenike koji postaju ambasadori svoje kompanije i tako doprinose vrijednosti brenda! Baš će se o tome, uz stvarne i vrhunske primjere, govoriti na ovogodišnjoj DRIVE Leadership & Talent konferenciji u organizaciji  kompanije Kolektiv/Posao.ba, u četvrtak 27. septembra u hotelu Terme u Sarajevu.

U proteklih osam godina na jednom mjestu organizatori su okupili preko 2.000 lokalnih i regionalnih stručnjaka, te preko 80 vodećih svjetskih govornika, među kojima su bili: Jamil Qureshi (Performance Coach, Facilitator, Entrepreneur & Speaker), Rob Veersma (Director Training & Development at Gazprom International), Robert Bencze (Consulting Director at PwC Hungary), Jesus Vega (Managing and HR Director in Zara-Inditex), Caspar Berry (Experienced Motivational Speaker and Former Professional Poker Player), Larry Hohmann (Director of British Airways).

Konferencija pruža odličan spoj stručnih predavanja, panel diskusija, radionica te nezaobilaznog networkinga.

Stručni dio konferencije započet će inspirativnim predavanjem jednog od uglednih motivacijskih govornika, Petera Andertona, stručnjaka za otkrića, TEDx i javnog govornika, ovlaštenog saradnika  CIPD-a i ovlaštenog inžinjera.

Govoriće o dva pravila Leadershipa, izlaganje koje će vam otvoriti oči i probuditi potrebu da učite strategije i tajne koje će unaprijediti vaše rezultate.

Nezaobilazna je i panel diskusija koja će obrađivati teme deficita i migracije radne snage u regiji, nedovoljnu proizvodnju kadrova na tržištu, te uvoz radne snage iz drugih zemalja.

Imat ćete priliku čuti regionalne HR menadžere i direktore velikih regionalnih grupacija i kompanija iz BiH, Srbije i Hrvatske. Sa vama će podijeliti svoja iskustva sa kretanjem radnika u regionu i otkriti nam kako se oni nose sa tim problemom u svojoj kompaniji!

Zvijezda konferencije je zasigurno Karin Volo, koja dolazi u Sarajevo da sve učesnike motiviše ali i pokrene u ostvarenju življenja punim plućima. Njena misija je kreiranje radnih mjesta na kojima je zaposlenicima ugodno raditi, a na primjerima uspješnih kompanija pokazat će vam kako motivirati zaposlenike.

Nagrada za Najbolje HR prakse

Uz zanimljiva predavanja, imat ćete priliku prvi saznati dobitnike nagrade za Najbolje HR prakse te čuti projekte koje su kompanije implementirale u svoje poslovne procese i tako povećale kvalitet rada svojih zaposlenika, ali i njihovo zadovoljstvo.

Projekti će vas dodatno inspirisati a sa konferencije ćete nositi nova poznanstva, znanja i ideje koje ćete moći predstaviti svojim kolegama i odmah krenuti u realizaciju.

CONNECT-ujte se!

Rezultati anketa provedenih po završetku događaja ukazuju na to da nedostatak prilika za uvezivanje za vrijeme događaja duboko utiče na ukupno zadovoljstvo učesnika! Želimo to promijeniti!

Connect™ je savršen alat za povezivanje za investitore koji su u potrazi za narednim zanimljivim projektom, prodajne predstavnike koji tragaju za novim klijentima, menadžere ljudskih resursa koji žele ponuditi poslovne angažmane interesantnim kandidatima, kao i za sve ostale učesnike koji su zainteresovani da prošire svoju poslovnu mrežu. Dobar netwokring je sve!

Popis svih predavača, program konferencije te informacije o poslednjim slobodnim mjestima na konferenciji možete pronaći na www.drive.ba  

Sponzori konferencije su Unicredit Bank, Lilium Digital, ITO, App impact, Alma Ras, Inside by Eco company, Sarajevo City Center, stručni partneri su Omega Consulting Team Beograd, Nonnes Amsterdam, te medijski partneri Klix.ba, RSG, Business Magazine i Akta.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave