Konferencija o elektromobilnosti sutra u Sarajevu

10.12.2018. 12:29 / Izvor: Akta.ba
Konferencija o elektromobilnosti sutra u Sarajevu

Na konferenciji će o osnovama elektromobilnosti, trenutnom stanju, izazovima i daljnjim mogućnostima razvoja e-mobilnosti u cestovnom prometu.

Konferenciju o elektromobilnosti "Evropski trendovi i domaće perspektive" bit će održana sutra u Sarajevu, u organizaciji Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH), JP Elektroprivreda BiH d.d. i JP Sarajevo d.o.o..

Na konferenciji će o osnovama elektromobilnosti, trenutnom stanju, izazovima i daljnjim mogućnostima razvoja e-mobilnosti u cestovnom prometu govoriti predstavnici privatnog sektora i javnih preduzeća.

Cilj konferencije jeste iniciranje šire javne diskusije o elektromobilnosti kao novom tehnološkom rješenju u cestovnom saobraćaju, koje je posebno interesantno u kontekstu njegovog pozitivnog utjecaja na okoliš, s naglaskom na potrebi sistemskog pristupa uvođenju tog rješenja u datom okruženju.

To između ostaloga podrazumijeva uspostavu neophodnog regulatornog okvira koji će olakšati izgradnju potrebne infrastukture, te omogućiti primjenu stimulativnih mjera za korisnike električnih vozila, navodi se u saopćenju iz PKFBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave