Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Počele pripreme za specijalizovani sajam "Zeps Intermetal 2009." koji će biti održan od 26. do 29. maja

04.12.2008. 14:14 / Izvor: Fena

Poslovni sistem RMK d.d. Zenica priredio je 04.12.2008. godine prvu sjednicu Organizacionog odbora 6. međunarodnog sajma metala "ZEPS Intermetal 2009.", koji će biti održan od 26. do 29. maja na sajmištu Kamberovića polje.

Predsjednik Organizacionog odbora sajma i sekretar u Sektoru privrede Vanjskotrgovinske komore BiH Midhat Čehajić izjavio je da će se 6. specijalizovani sajam metala održati u specifičnim uvjetima, s obzirom na svjetsku ekonomsku krizu.

"Recesija se već osjeti i u BiH, a posebno u metalskom sektoru kao lideru u bh. privredi. Ipak smo uvjereni da će sajam nastaviti trend rasta i to u omjeru od 10 do 15 posto", izjavio je Čehajić, navodeći da je u 11 mjeseci 2008. BiH zabilježila vanjskotrgovinski deficit od osam milijardi KM.

Kasim Sarajlić, glavni projektant u Poslovnom sistemu RMK, najavio je da će izložbeni prostor 6. sajma "ZEPS Intermetal 2009." obuhvatiti površinu od 5.000 m2 i da je planirano održavanje većeg broja pratećih manifestacija poput: Foruma metalaca, Dana ArcelorMittal...

-Novi program nosi naziv Metalski klaster jugoistočne Evrope u okviru kojeg će glavna tema biti "Najbolja praksa u oblasti ekologije", izjavio je Sarajlić.

Kao i prethodnih godina, suorganizatori sajma "ZEPS Intermetal 2009." su Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH, Privredna komora RS-a, ArcelorMittal Zenica, Mittal rudnici Prijedor i Aluminij Mostar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave