Ambasada Turske pozvala bh. privrednike na pet sajmova u Istanbulu u novembru

20.10.2021. 08:34 / Izvor: SRNA
sajam u istanbulu

Ambasade Turske u Sarajevu obavještava poslovnu zajednicu u BiH o pet sajmova koji će se u prvoj polovini novembra održavati u Istanbulu.

Ambasade Turske u Sarajevu obavještava poslovnu zajednicu u BiH o pet sajmova koji će se u prvoj polovini novembra održavati u Istanbulu.

Sajam keramike, kuhinja i kupatila održavaće se od 2. do 6. novembra, a Međunarodni sajam prozora, roletni, sistema i opreme za fasade, proizvodnih tehnologija, mašina, sirovina i komplementarnih proizvoda od 3. do 6. novembra.

U istom terminu, od 3. do 6. novembra su i međunarodni sajmovi stakla, mašina i tehnologije za obradu i proizvodnju stakla, hemikalija i sirovina, te vrata roletni, brava, panela, pregradnih sistema i opreme, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Peti sajam "Win EurAsia 2021", koji se odnosi na mašine, tehnologiju za obradu metala, automatizaciju, opremu za elektroniku i elektriku, hidrauliku i pneumatiku, biće održan se od 10. do 13. novembra.

U okviru ovih sajmova biće održani "Buyer mission program", tokom kojih će biti održani bilateralni susreti sa turskim privrednicima /bi tu bi/, te posjete sajmu.

Učesnici programa obavezni su poznavati jedan od tri strana jezika - engleski, njemački ili francuski, te trebaju posjedovati ovlaštenje za odlučivanje o kupovini.

Krajnji rok za dostavu aplikacionih formulara koji se nalaze na veb stranici Komore je 22. oktobar, sem za posljednji događaj za koji je krajnji rok 28. oktobar.

Zainteresovane kompanije iz BiH mogu aplikacione formulare dostaviti Kancelariji ekonomskog savjetnika Ambasade Turske na broj faksa: 033/ 208 – 562 ili putem mejla saraybosna@ticaret.gov.tr, nakon čega će biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave