Ankara shopping festival 2012 - od 8. juna do 1. jula

30.05.2012. 10:24 / Izvor: eKapija.ba
Ankara shopping festival 2012 - od 8. juna do 1. jula

Ankara shopping festivala 2012. koji će se održati od 8. juna do 1. jula ove godine u okviru kojega će turska prijestolnica biti predstavljena kao svjetski važna shopping destinacija. Ankara, grad triju civilizacija, organizacijom Festivala sa svojom raznovrsnom ponudom želi postati "Novi shopping raj Turske". Osim shoppinga, Ankara svojim posjetiteljima nudi bogatu kulturnu i historijsku baštinu, svojih 50 muzeja, historijskih lokaliteta, mnoštvo trgovačkih centara, tržnica, univerziteta, bolnica, tehno parkova, vrtova, toplica i hotela, navodi se u saopćenju za javnost Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini .

Tokom Festivala, sve prodavnice smještene u 40-ak trgovačkih centara u gradu, nudit će svoje proizvode kupcima sa enormno visokim popustima.

Ankara neće biti samo domaćin ljubiteljima shoppinga, nego i centar mnoštva kulturnih i umetničkih događaja. Tokom 23 dana Festivala posjetitelje očekuju nastupi brojnih umjetnika i muzičkih grupa diljem Ankare, a poseban događaj za goste će biti nastup iznenađenja jedne velike svijetske muzičke zvijezde, čije se ime drži u tajnosti.

Brojne knjižare će organizirati "Dane potpisivanja knjiga" u okviru kojih će čitatelji imati priliku upoznati se i razgovarati sa autorima. Ulice Ankare će za ovu priliku biti posebno ukrašene svjetlosnim efektima, što će dati dodatni ugođaj festivalskoj atmosferi.

Organizatori uz visoke popuste na poznate modne brandove najavljuju i modne revije poznatih dizajnera. Ankara će sa radošću će dočekati posjetitelje iz cijeloga svijeta zahvaćene shopping groznicom, nudeći im sjajan provod uz izvanredan smještaj u hotelima sa pet zvjezdica, shopping u luksuznim trgovačkim centrima i tradicionalnim gradskim tržnicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave