Maker Faire 2022: Svjetski sajam nauke, inovacija i kreativnosti dolazi u Sarajevo

09.04.2022. 09:21 / Izvor: Akta.ba
sajam maker faire

Prvi Sarajevo Maker Faire 2022., sajam nauke, inovacija i kreativnosti, bit će održan 28. i 29. maja u Sarajevu, najavili su organizatori.

Prvi Sarajevo Maker Faire 2022., sajam nauke, inovacija i kreativnosti, bit će održan 28. i 29. maja u Sarajevu, najavili su organizatori.

Maker Faire je svjetski festival koji se od 2006. godine održava u najvećim gradovima širom svijeta.

"Pravi je praznik za mejkere jer okuplja inovatore, naučnike, obrtnike, poduzetnike, proizvođače, umjetnike, dizajnere, inženjere, zanatlije i hobiste, ali i naučne klubove, tehno-parkove te cijele porodice, edukatore, djecu i omladinu – sve one radoznalog i kreativnog uma koji imaju ili žele steći vještine da nešto stvaraju, ali i da podijele svoje znanje sa drugima", ističe organizator, Asocijacija Fab Lab BiH, pozivajući sve zainteresovane da se prijave na Prvi Sarajevo Maker Faire 2022.!  

Prijaviti se mogu i mladi i oni malo stariji, svi koji sami stvaraju ili proizvode, koji imaju nešto kreativno, inovativno, unikatno ili inspirativno za ponuditi drugima.

To mogu biti hobiji, eksperimenti ili projekti, od dronova do interaktivne umjetnosti i tehnologije, 3D printanja, dizajna, robotike, raketa, naučnih projekata iz oblasti biologije, hemije ili fizike, pa sve do projekata održivosti, zaštite okoliša i zelenih tehnologija.

Zainteresirani se mogu prijaviti za festival na linku.

sajam inovacija

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave