Pripreme za 19. međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2022 u završnoj fazi

20.08.2022. 10:01 / Izvor: Akta.ba
usk

EKOBIS je sajam izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjen firmama iz prehrambene, drvne, tekstilne i drugih industrija i djelatnosti.

19. međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2022 će se održati od 8. do 11. septembra u Bihaću na Gradskoj otoci.

Kako je za Oslobođenje kazao Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USK-a, svojim sadržajem i pratećim događajima Sajam će biti posvećen temi H2 - Gorivo budućnosti.

"Očekujemo da će ovogodišnji sajam po obimu biti sličan prošlogodišnjem, što znači između 200 i 250 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja. Ono što nam je posebno drago jeste da ćemo ove godine imati dosta novih izlagača, posebno u sektoru obnovljivih izvora energije, odnosno solarnih elektrana, što je danas jako interesantna tema", kazao je Ružnić.

Dodao je kako će na Sajmu biti govora i o saobraćajnoj povezanosti Unsko-sanskog kantona, kako sa drugim dijelovima BiH tako i sa Evropom, a poseban okrugli sto biće posvećen ulozi sajamskih manifestacija u razvoju turizma.

"U okviru ovogodišnjeg sajma EKOBIS održat će se i EKOTOUR - 2. međunarodni sajam turizma, te će brojni izlagači doći upravo iz sektora turizma. Također, po drugi put će se održati i 2. međunarodni sajam obrta, za koji očekujemo da bi ga u narednim godinama mogla preuzeti Obrtnička komora USK-a i organizovati ga kao poseban sajam. Ove godine na EKOBIS-u dva okrugla stola biće posvećena obrtnicima, njihovoj djelatnosti, problemima i izazovima", kazao je Ružnić, dodajući da će Sajam u tri dana ponuditi zaista veliki broj aktivnosti.

EKOBIS je sajam izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjen firmama iz prehrambene, drvne, tekstilne i drugih industrija i djelatnosti, posebno onih vezanih uz ekološku proizvodnju hrane, proizvodnju ekoloških tehnologija i opreme za zaštitu okoliša.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Vlada USK-a, suorganizator Grad Bihać, a partneri Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH, JP Nacionalni park Una i Obrtnička komora USK-a.

Prijavne materijale za 19. međunarodni sajam - EKOBIS 2022. možete preuzeti na sljedećim linkovima:

 PRIJAVA IZLAGANJA 

 PRIJAVA IZLAGANJA ZA MALOPRODAJU 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave