Sutra na Bijambarama Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina "Zlatne boje"

07.10.2022. 11:04 / Izvor: Fena
Zlatne boje

U organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, na području Zaštićenog pejzaža "Bijambare" u subotu, 8. oktobra s početkom u 11.00 sati, bit će otvoren Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina.

U organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja, na području Zaštićenog pejzaža "Bijambare" u subotu, 8. oktobra s početkom u 11.00 sati, bit će otvoren Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina pod nazivom "Zlatne boje". 

"Na sajmu će lokalne proizvode kao što su med, heljdino brašno, te rukotvorine kao što su suveniri i razni odjevni predmeti, izlagati stanovnici s područja općine Ilijaš koji gravitiraju ovom zaštićenom području", kazao je Feni stručni saradnik za promociju, marketing i informisanje KJU za zaštićena prirodna područja Mustafa Zvizdić. 

Nakon otvaranja, u Informativno-edukativnom centru, s početkom u 12.00 sati, bit će održano predavanje o zaštićenim područjima Kantona Sarajevo i prikazivanje promotivnih videa mladih ambasadora zaštićenih područja. 

"Cilj Ustanove je uključiti lokalno stanovništvo u rad zaštićenih područja a ovakvi sajmovi i slične manifestacije predstavljaju najbolji način saradnje s njima. Saradnja se pokazala kao vrlo plodonosna jer je lokalno stanovništvo prepoznalo prosperitet zaštićenog područja kao svoj. Može se reći da je za rad zaštićenih područja lokalno stanovništvo jedna od najzainteresanijih strana ", rekao je Zvizdić. 

Predavanje i prezentacija organiziraju se u sklopu projekta "Poznajemo i štitimo prirodne vrijednosti Kantona Sarajevo" kojeg realizira nevladina organizacija CENER 21 iz Sarajeva. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave