POZIV ZA PRIJAVE DO 17. MARTA

Zajednički nastup bh. firmi na III Međunarodnom sajmu proizvoda China-CEEC Expo

11.03.2023. 11:11 / Izvor: Akta.ba
CEEC EXPO

Vanjskotrgovinska komora BiH i ove godine organizuje zajednički nastup bh. firmi na III Međunarodnom sajmu potrošačkih proizvoda China-CEEC Expo.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizuje zajednički nastup bh. firmi na III Međunarodnom sajmu potrošačkih proizvoda "China-CEEC Expo", koji će biti održan od 16. do 20. maja  u gradu Ningbo (NR Kina).

Prethodnih godina neke od bh. kompanija, kako je rečeno Feni u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, poput Sarajevske pivare i nekih proizvođača vina, ostvarili su veoma uspješne poslovne veze zahvaljujući ovoj manifestaciji. 

"China-CEEC Expo" organizira se u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region). Među brojnim manifestacijama su i međunarodni sajam koji je fokusiran na poljoprivredno-prehrambene i potrošačke proizvode, zatim investicijski i poslovni forumi te različite konferencije. Glavni organizatori manifestacije su i ove godine Ministarstvo trgovine NR Kine, Narodna vlada Provincije Zhejiang i opština Ningbo.

Na Sajmu se mogu izlagati poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, osim onih za koje postoje zabrane (npr. proizvodi animalnog porijekla); vino i bezalkoholna pića; robe široke potrošnje;
usluge IT industrije (digitalna rješenja, umjetna inteligencija, 5G tehnologija, i sl..); medicinska oprema; a tu su i turističke uluge.

Poziv za sve kompanije iz navedenih sektora koje su zainteresirane da izlažu na ovom sajmu, kako napominju iz VTKBiH, važi najkasnije do 17. marta.  

Sajam će biti održan u prostorijama novoizgrađenog Međunarodnog konferencijskog centra Ningbo na površini od 11.000 m2, a predstaviće se izlagači/ kompanije iz svih 16 zemalja CEE regiona. Vanjskotrgovinska komora BiH, sa organizatorom Sajma, kompanijama iz BiH nudi posebne uslove izlaganja, između ostalog, besplatan dio uređenog prostora sa osnovnom opremom u okviru zajedničkog bosanskohercegovačkog  štanda, besplatnu dodatnu promocija kroz zajednički katalog izlagača iz BiH;  sufinansiranje troškova zbirnog transporta eksponata i troškove carinske procedure od BiH do luke Ningbo, kao i  besplatan transport eksponata od luke Ningbo do sajmišta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave