Banja Luka: 27. novembra stručni trening iz oblasti seoskog turizma

25.11.2010. 11:27 / Izvor: Fena
Banja Luka: 27. novembra stručni trening iz oblasti seoskog turizma

U banjalučkom naselju Piskavica 27. novembra bit će održan trening pod nazivom "Održivi razvoj i ekološki turistički standardi - kako registrirati gazdinstva i djelatnost na selu".

Trening je namijenjen potencijalnim pružaocima usluga u seoskom turizmu i proizvođačima rukotvorina s područja Kozare i Potkozarja, a vodit će ga stručni predavač s Instituta za turizam iz Zagreba.

Turistička organizacija Grada Banja Luka i KUD "Piskavica" od septembra su počeli realizaciju projekta "Kozarski etno", koji je podržan putem programa "Kultura za razvoj" koji u BiH realiziraju UNDP, UNESCO i UNICEF.

Projekt je pokrenut radi razvoja preduzetničkih vještina u oblasti ruralnog turizma na bazi kulturnih i tradicionalnih vrijednosti Kozare i Potkozarja.

Realizacija projekta trajat će 12 mjeseci tokom kojih će se raditi na istraživanju tradicionalne kulture, prikupljanju baze podataka o lokalnoj kulturi, kao i na obuci lokalnog stanovništva iz oblasti ruralnog turizama, životne sredine i rukotvorina, pomoći preduzetništvu i marketingu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave