Ženski sajam u Gračanici

17.08.2017. 14:09 / Izvor: Akta.ba
Ženski sajam u Gračanici

Sajam je organiziran uz veliku podršku lokalne zajednice, Općine Gračanica.

U Gračanici će se u petak, 18.08.2017.godine, u terminu od 09:00-18:00 sati održat sajam pod nazivom: „Ženski sajam - U susret turizmu“. 

Sajam će se održati u centru Gračanice, u šetališnoj zoni u ulici Alije Izetbegovića, kod parka. Organizator sajma je Udruženje „Mreža žena u biznisu“ u saradnji sa lokalnim udruženjima žena, i to: „Stjepan Polje“, „Behar“ Škahovica, „Pribava“; „Izvor“ Škahovica, „Plodovi zemlje“ Lukavica i „Donja Orahovica“, koje su članice Kluba Gračanica kao dio Mreže žena u biznisu.

Sajam je organiziran uz veliku podršku lokalne zajednice, Općine Gračanica.

Načelnik Općine, Nusret Helić je donio odluku da se sajam podrži i otvorio sva vrata organizatorima sajma.

Sajam će biti obogaćen bogatim kulturno-umjetničkim programom koji će u svom sadržaju imati: vokalne ženske ansamble, recitacije, interpretatora sevdalinki, dramsku predstavu, bogat nastup raznih KUD-ova i na kraju, u podne, modnu reviju u organizaciji i izvedbi članica kluba Sarajevo koje će interaktivno podržati sve prisutne poduzetnice.

Sajam će u svom sadržaju imati i tri radionice, na kojima će zainteresirane članice moći obogatiti svoje znanje.

Na ovom sajmu će izlagati razna udruženja i poduzetnice koje dolaze iz: Žepča, Zavidovića, Doboja, Tuzle, Sarajeva, Lukavca, Kalesije, Brčkog, Srebrenika, Tešnja, Laktaša, Bijeljine, Vlasenice, iz Gunje (susjedna Hrvatska), kao i sedam udruženja iz Gračanice, od kojih su šest njih i organizatori. Klub Gračanica je aktivan dio Mreže od samih početaka i on se podrazumijeva.

Cilj ovog sajma je promocija i afirmacija poduzetništva koje vode žene. Posjetioci će imati priliku da vide bogatsvo i ljepotu proizvoda koje izlaze kao produkt ženskih ruku.

"Svaki susret i organizacija ovakvih aktivnosti dovodi do toga da se poduzetništvo koje vode žene prepozna kao snaga u društvu koja može ovu zemlju izvesti iz krize, malim, ali sigurnim koracima. Petak, 18.08.2017.godine će biti dan koji će svima ostati u lijepom sjećanju jer će Gračanica biti obogaćena poduzetništvom koje vode žene", rekla je Jasmina Salkić, koordinatorica aktivnosti Mreže žena u biznisu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave