Treći Travelexpo Ankara će se održati od 22. do 25. marta 2018.

13.09.2017. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Treći Travelexpo Ankara će se održati od 22. do 25. marta 2018.

Cilj Sajma je biti platforma za promociju i marketing turističkih proizvoda Ankare i njenih regija, Turske općenito, ali i susjednih zemalja.

Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini obavještava zainteresirane da će se 3.turistički sajam TRAVELEXPO ANKARA održati od 22. do 25. marta/ožujka 2018. godine.  Organizator  turističkog sajma TRAVELEXPO ANKARA je kompanija ATIS sajmovi, uz podršku Ministarstva kulture i turizma Republike Turske te Asocijacije turističkih agencija Republike Turske (TURSAB). Sajam će se održati u ATO Congresium Expocenteru na  površini od 10.000 metara kvadratnih.

Cilj Sajma je biti platforma za promociju i marketing turističkih proizvoda Ankare i njenih regija, Turske općenito, ali i susjednih zemalja.

TRAVELEXPO ANKARA je uključen u međunarodni kalendar sajmova, s ciljem da svima onima koji planiraju odmor tokom praznika i putovanja pruži uvid u turističku ponudu Ankare, Turske i susjednih zemalja.

Treći TRAVELEXPO ANKARA će okupiti predstavnike regionalnih, nacionalnih i međunarodnih turističkih sektora, koji će predstaviti i promovirati postojeće turističke potencijale. Davatelji usluga i kupci će, okupljeni na jednom mjestu, biti u prilici dogovarati aranžmane za što kvalitetnija putovanja, praznike i odmor sa sadržajima koji zadovoljavaju potrebe savremenog čovjeka.

Glavni grad Turske, Ankara je kroz historiju bila dom različitim civilizacijama i kulturama. Mnogobrojne prirodne ljepote, historijski i kulturni spomenici predstavljaju turističke destinacije koje neizostavno treba posjetiti.

Anatolian muzej u Ankari je svjetski poznat, nagrađivan kao jedan od najboljih muzeja u Evropi, ali i mjesto  koje ljubiteljima arheologije, ali i drugim turistima pruža uvid u mnoštvo arheoloških eksponata. Osim toga, tokom posjete Ankari nikako se ne smije propustiti posjeta historijskim mjestima poput Etnografskog muzeja, starih rimskih ruševina, Augustovog hrama, dvorac Ankara i Anitkabir (mauzolej Ataturka). Izuzetan interes turisti pokazuju za Kizilcahamam, mjesto koje postal popularno zahvaljujući ljekovitim termalnim vodama.

Tokom posjete Ankari, neizostavan je obilazak četvrti  Beypazari, tokom kojega posjetitelji mogu uživati u tradicionalnoj osmanskoj arhitekturi, ukusnim delicijama ovoga kraja Turske, muzejima i prirodnim ljepotama.

Više informacija o 3. turističkom sajmu TRAVELEXPO ANKARA na: http://travelexpoankara.com/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave