Usvojen program konferencije o IKT infrastrukturi

03.05.2008. 13:14 / Izvor: Fena
Usvojen program konferencije o IKT infrastrukturi

Programski odbor Međunarodne konferencije "IKT infrastruktura i industrija u funkciji bržeg ekonomskog razvoja", koja će biti održana 14. i 15. maja u Tuzli, utvrdio je u utorak sadržaj konferencije, saopćeno je danas iz Međunarodnog poslovnog foruma "Perspektive"

Kako se navodi, utvrđeno je da na konferenciji nastupi 28 govornika iz BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije, eksperata iz oblasti IKT-a, a govorit će o strategiji razvoja informacionog društva, regulativi telekomunikacijskog tržišta, IKT legislativi, akademskoj mreži, stanju IKT industrije i njenoj ulozi u podizanju privredne konkurentnosti, te mjerama vlada za njeno unaprjeđenje.

Glavni prateći sadržaj konferencije bit će ekskluzivna i kvalitetna sajamska prezentacija "IKT u regiji - ITEM 2001."

Organizatori konferencije su: "BH Telecom", "Telekom RS", "HT" Mostar, Regulatorna agencija za komunikacije BiH - RAK, BH Udruženje za telekomunikacije BiHTEL, Udruženje za informatičku tehnologiju BiH - BAIT, a pokrovitelji Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH, Ministarstvo saobraćaja i veza RS-a, Ministarstvo za nauku i tehnologiju RS-a i Vlada Tuzlanskog kantona...

Očekuje se da će sajamsku prezentaciju posjetiti oko 8.000 posjetilaca.

Učesnici konferencije će, kao nastavak svojih aktivnosti, naredne godine organizirano posjetiti i najveći svjetski IT sajam u Hannoveru "CeBIT 2009.",saopćeno je iz Međunarodnog poslovnog foruma "Perspektive".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave