Radionica: Unaprjeđenje energijske efikasnosti u industrijskim preduzećima

12.10.2019. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Radionica: Unaprjeđenje energijske efikasnosti u industrijskim preduzećima

CENER 21 kroz radionicu ima za cilj dati smjernice za povećanje konkurentnosti preduzeća u Bosni i Hercegovini kroz jačanje kapaciteta u upravljanju energijom.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Centrom za energiju, okolinu i resurse – CENER 21 Sarajevo, organizira radionicu na temu “Unaprjeđenje energijske efikasnosti i upravljanje energijom u industrijskim preduzećima”.

Datum događaja: 25.10.2019.

Mjesto dešavanja događaja: VTK/STK BiH, ulica Branislava Đurđeva 10, Sarajevo

CENER 21 djeluje kao Nacionalni centar za čistiju proizvodnju (NCPC BiH) te direktno surađuje s ključnim interesnim stranama iz međunarodnih organizacija, industrije i vlasti primjenjujući tehničku stručnost u području industrijske resursne efikasnosti. Shodno tome, CENER 21 kroz radionicu ima za cilj dati smjernice za povećanje konkurentnosti preduzeća u Bosni i Hercegovini kroz jačanje kapaciteta u upravljanju energijom, te edukacijom kadrova za unapređenja energijske efikasnosti u industrijskom sektoru. Učesnici radionice će dobiti uvid u zakonsku regulativu i energijski audit u industrijskim preduzećima kao prvom koraku u procesu uštede energije. Dodatno, učesnici će se upoznati sa zahtjevima standarda ISO 50001 (Energy Management System) te imati priliku da čuju iskustva dvije bh. izvozno orijentisane, proizvodne kompanije u primjeni mjera energetske efikasnosti i njihovom efektu na povećanje konkurentske pozicije.

Više informacija o događaju u Pozivnom pismu i Programu. Prijave najkasnije do 23.10.2019. godine do 16:00 sati. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033 566 201.

Broj mjesta je ograničen zbog čega se preporučuje blagovremena prijava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave