Webinar "Kako unaprijediti poslovanje koristeći Cloud servise"

05.05.2020. 10:10 / Izvor: Akta.ba
Webinar 'Kako unaprijediti poslovanje koristeći Cloud servise'

Predavač na webinaru je Omer Mujanović, viši izvršni direktor za Njemačku i Švicarsku za Nokiu.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa organizacijom i-dijaspora u okviru projekta i-platform/Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine organizira webinar na temu "Kako unaprijediti poslovanje koristeći Cloud servise".

Tema webinara:

U okviru webinara koji će se održati u srijedu, 06.05.2020. godine od 14:00 do 15:00 sati biće tematizirane sljedeće oblasti:

- upoznavanje polaznika sa Cloud-om

- svjetski trendovi u oblasti online poslovanja

- mogućnosti i šanse za razvoj digitalizacije 

Predavač na webinaru je Omer Mujanović, viši izvršni direktor za Njemačku i Švicarsku za Nokiu (Sr. Account Executive Switzerland and Germany at Nokia).

Više informacija o radnom iskustvu i referencama predavača možete pronaći na LinkedIn profilu: www.linkedin.com/in/omermujanovic/

Moderator webinara će biti Nikola Burić, izvršni direktor i-platform/ Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine. 

"i-Platforma u okviru svojih aktivnosti puno radimo na transferu znanja. U tom smislu, započeli smo saradnju s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, s kojim smo do sada već realizovali dvije edukacije na temu online alata i načinu rada u vremenima krize. Još jedna takva će biti održana sutra, a sve s ciljem da ohrabrimo građane da koriste tehnologiju i uvide prednosti digitalizacije", izjavio je Burić. 

Elma Kovačević-Bajtal, direktorica sektora za edukaciju u VTK BiH istakla je da VTKBiH na godišnjem nivou organizuje više od 50 edukacija. 

"Prošle godine smo organizovali 50 edukativnih događaja širom BiH, na kojima je učešće uzelo više od  1000 predstavnika preduzeća. Na tom polju sarađujemo s mnogim institucijama, organizacijama, fondacijama ali i konsultantskim kućama, kako bismo edukativne programe kreirali u skladu sa potrebama preduzeća", navodi ona. 

Dodaje da je s pojavom pandemije bilo potrebno djelatnosti sektora prilagoditi novonastalim okolnostima, te su počeli s organiziranjem online seminara i webinara.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave