Webinar: Kako kompanije iz BiH mogu postati inovativnije uz kickbox metodologiju

17.11.2020. 13:07 / Izvor: Akta.ba
Webinar: Kako kompanije iz BiH mogu postati inovativnije uz kickbox metodologiju

Na ovoj prezentaciji diskutovat će se o značaju intrapoduzetništva za korporacije i njihove uposlenike.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa i-dijasporom u okviru projekta i-platform/Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine organizira webinar na temu „Kako bh. kompanije mogu postati inovativnije uz korištenje kickbox metodologije“, koji će se održati u četvrtak, 19.11.2020. godine, od 13:00 do 14:30 sati. 

Na ovoj prezentaciji diskutovat će se o značaju intrapoduzetništva za korporacije i njihove uposlenike. U uvodu će se govoriti o Kickbox metodi u korporacijskim inovacijama za aktiviranje uposlenika i stvaranje vrijednih poslovnih modela za kompanije. Ovu metodu otvorenog koda razvio je Adobe, a primijenile su je hiljade kompanija širom svijeta. Vjeruje se da ova metoda ima potencijal da odigra značajnu ulogu u jačanju intrapoduzetništva i korporacijskih inovacija u BiH.

Predavači na webinaru

Mineta Galijašević

Zaposlena u Odjelu za istraživanje i razvoj u kompaniji Siemens u Švedskoj, gdje vodi i projekat intrapoduzetništva. Ona je također doktorski kandidat na studiju o intrapoduzetništvu na Univerzitetu Linköping. Ranije je obnašala ulogu menadžment konsultanta u kompaniji Propia AB u Švedskoj.

Nedim Efendić

Suosnivač Scaleprocess AB, savjetodavne kompanije za poduzetnike čija specijalizacija je pomoć kompanijama u poticaju rasta. Ranije je obnašao ulogu predavača i istraživača poduzetništva na Stockholm School of Economics.

Uspješna saradnja između i-platforme i Vanjskotrgovinske komore BiH

Ovaj webinar predstavlja nastavak uspješne suradnje između Vanjskotrgovinske komore BiH i organizacije i-dijaspora u okviru projekta i-platform/Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine, koje su u proteklom periodu zajedno organizirale četiri webinara na teme:

  •  Želite li bolje surađivati koristeći online alate? /Zoom platforma (07. i 14.04.)
  •  Kako unaprijediti poslovanje koristeći Cloud servise (06.05.)
  •  Artificial Intelligence/Umjetna inteligencija – uvod i diskusija (23.07.)
  •  Mogućnost povezivanja firmi iz Švicarske i Bosne i Hercegovine (02.09.)

Kontakt informacije

Webinar će se upriličiti putem Zoom aplikacije, a svim prijavljenim polaznicima će, na dan održavanja webinara, biti dostavljen link za pristup. Učešće na webinaru je besplatno za sve predstavnike poslovne zajednice i uposlenike bh. kompanija koji izvrše prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca. Broj mjesta je ograničen na prvih 100 prijavljenih polaznika, zbog čega se preporučuje blagovremena prijava učešća.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je srijeda, 18. novembar 2020. godine do 12 sati.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni kontaktirati gospodina Mirzu Konjo, saradnika za edukaciju u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, putem e-maila mirza.konjo@komorabih.ba ili ga pozovite na broj telefona 033/566-204.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave