Trening "Jačanje kapaciteta zaposlenih u malim i srednjim preduzećima" u Sarajevu

10.06.2022. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Poziv

Trening "Jačanje kapaciteta zaposlenih u malim i srednjim preduzećima" se provodi u okviru projekta "Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja-ENHANCE".

Trening "Jačanje kapaciteta zaposlenih u malim i srednjim preduzećima" se provodi u okviru projekta "Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja-ENHANCE", a kojeg provodi Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis. Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Trening je namijenjen privrednicima, menadžerima malih i srednjih preduzeća i svima onima koji teže razvoju svog poslovanja u smislu razvoja kapaciteta ali i svojih vlastitih kapaciteta. Cilj treninga je da učesnicima pruži osnovna znanja o značaju inovacija za mala i srednja preduzeća kao i njihovoj primjeni u praksi; o alatima za procjenu održivosti inovativnih projekata; jačanju ljudskih kapaciteta unutar MSP i slično. Trening će se održati 16. i 17. juna 2022. godine u Hotelu Terme, Sarajevo sa početkom u 09:30h, koji će voditi iskusni treneri iz Sarajevske regionalne razvojne agencije-SERDA.

Svi učesnici treninga će dobiti edukativni materijal na bosanskom jeziku te potvrde o sudjelovanju pri čemu napominjemo da su svi učesnici dužni sudjelovati oba dana.

Organizatori treninga osigurat će lagani ručak, osvježenje i smještaj učesnika koji dolaze van Sarajeva. Putne troškove sudjelovanja na treningu snose učesnici treninga.

Broj mjesta je ograničen. U slučaju većeg broja prijava organizatori treninga će napaviti selekciju vodeći računa o regionalnoj zastupljenosti, području rada MSP te motivaciji za sudjelovanje na treningu.

Rok za prijavu je 14.juni 2022. godine. Prijavu vršite putem online forme, link.

Za sve dodatne informacije pišite na e-mail: enhance@kfbih.com.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave