Radionica o razvoju prekograničnih proizvoda na Zlatiboru

18.10.2022. 11:45 / Izvor: Akta.ba
enhance

Naredna u nizu radionica u okviru projekta ENHANCE biće održana na Zlatiboru, i to o temi zajedničkog prekograničnog razvoja proizvoda i usluga.

POZIV ZA RADIONICU O RAZVOJU PREKOGRANIČNIH PROIZVODA 

25.-26.10 2022. godine

Mjesto: Zlatibor, hotel Palisad

 

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH zajedno sa partnerima Privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Centrom ENERGIS, već drugu godinu provodi projekat prekogranične saradnje „ENHANCE – podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja“. 

Naredna u nizu radionica u okviru projekta ENHANCE biće održana na Zlatiboru, i to o temi zajedničkog prekograničnog razvoja proizvoda i usluga. Radionica će se provoditi kao dvodnevna obuka za 20 zaposlenih iz najmanje 10 malih i srednjih preduzeća (MSP) iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Radionicu je besplatna a vodiće je stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u podršci razvoju MSP.

Jedan od ciljeva ove radionice je da putem kombinacije predavanja i praktičnih vježbi pruži podršku razvoju prekograničnih proizvoda odnosno usluga, putem rada na inovativnim rješenjima. Na radionici će učesnici imati priliku da steknu uvid i testiraju načine koji će im služiti kao podrška u razvoju njihovih prekograničnih proizvoda. Isto tako, ova radionica će biti prilika da učesnici dođu do novih saznanja o poboljšanju svojih kapaciteta, koji će im omogućiti dalje inovacije, komercijalizaciju kao i saradnju zaposlenih u malim i srednjim preduzećima u prekograničnom područje Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće u radionici o razvoju prekograničnih proizvoda, koja će se održati 25. i 26. oktobra 2022. godine, sa početkom u 10:00, na Zlatiboru, u hotelu Palisad

Rok za prijavu je petak, 21.10.2022. godine. Prijave se vrše putem online forme. 

Projekat se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave