Be Star najavljuje

Trening: Ispuni prodajne planove uz ispravne prodajne procese

26.12.2022. 08:06 / Izvor: Akta.ba
be star

Znate li da kroz poboljšanje prodajnih procesa vaših zaposlenih možete povećati prodaju i do 20-30 %?

AKO KOMPANIJE TRAŽE PRODAJNE REZULTATE, ONDA JE POTREBNO ZAPOSLENICIMA DATI DODATNO ZNANJE!!!

TRENING: "ISPUNI PRODAJNE PLANOVE UZ ISPRAVNE PRODAJNE PROCESE"

Znate li da kroz poboljšanje prodajnih procesa vaših zaposlenih možete povećati prodaju i do 20-30 %?

Koliko i kako ste u posljednjih godinu-dvije unaprijedili prodajne procese i prodajne alate unutar svoje organizacije?

Cilj naših poslovnih seminara u oblasti prodaje nije ostvarenje brze prodaje i kratkoročnog profita, već prodaja koja pridobija i zadržava vaše klijente, kao jedini način održivog razvoja poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše prodajne procese i postanete expert u poslovanju. 

Prodavci često nisu u fokusu, ne slušaju prodajne signale, a mogli bi svojom verbalnom i neverbalnom komunikacijom zainteresirati kupca. Ako nam klijent nije na prvom mjestu, osjećat će se zapostavljeno i vrlo vjerovatno otići kod konkurencije. Posebna pažnja će biti posvećena unaprjeđenju prodajnih vještina u direktnom kontaktu s klijentima, kao najbitnijoj fazi svakog procesa prodaje, gdje će kroz niz praktičnih primjera i aktivno učešće polaznika radionice biti prezentiran osnovni model strukture i toka prodajnog procesa, način na koji se može zadobiti povjerenje klijenata, pitanja koja treba postavljati u cilju identifikacije potreba klijenta, način na koji klijentu predstaviti ponudu, premašiti otpor i primjedbe i zaključiti posao, tj. napraviti prodaju.

Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Pridružitre se i podjelite iskustvo od  vodećeg eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata i vještina na novoj radionici koju organizuje Centar za edukaciju, analizu i savjetovanje Be Star 14. Januara 2023. u Sarajevu, Hotel Hills.

Trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti prodaje i efikasnog upravljanja prodajnim procesom. U današnjim tržišnim uslovima kada je izražena cjenovna konkurentnost i kada je prisutan veliki broj sudionika koji nude isti ili sličan proizvod/uslugu, kvalitet rada prodavača i upravljanje prodajnim procesom se nameće kao imperativ. 

BE STAR poklanja popust i do 30%., stoga požurite sa prijavom.

Uz praktične primjere i radionice za sve polaznike, upoznat ćemo se sa cijelim procesom prodaje kroz sve njegove faze i najbitnije elemente. Procesi u Prodaji i komunikacija su ključ uspjeha! Prvi korak na putu do uspjeha je prepoznavanje i prilagođavanje potrebama, koristima i mogučnostima kupca.  Ako znamo sve korake procesa prodaje lako ćemo planirati našu narednu akciju. I na kraju moramo biti samouvjereni i odlučni u prodaji. Sve ovo se ne postiže preko noći, ali ako uporno radimo na razvijanju prodaje sigurno ćemo ostvariti dugoročne rezultate.

trening

 

  

Teme:

Uvod

  • Inteligencija u procesu prodaje
  • Obilježja uspješnog prodavača
  • Upravljanje procesom prodaje
  • Pristup kupcu
  • Otkrivanje potreba 
  • Prodajna prezentacija proizvoda ili usluge
  • Otklanjane prigovora
  • Zaključivanje prodaje
  • Postprodaja
  • Pravila u prodaji
  • Motivacija u prodaji
  • Pitanja i odgovori

Radionica je namijenjena onima koji žele naučiti osnovne  prodajne procese  i praktične prodajne tehnike od vodećeg prodajnog eksperta. Jednako je namijenjena i iskusnim prodajnim menadžerima koji će mnogo toga saznati iz Mladenovih 25 godina iskustva. Ovi koncepti prodaje su primjenjivi kako u maloprodaji, tako i u veleprodaji te različitim branšama. Trgovci, voditelji prodaje, komercijalisti i ostalo prodajno osoblje, voditelji izvoza, Key Account Manageri, svi koji rade u B2B i B2C okruženju, sve osobe koje su u direktnom kontaktu sa krajnjim kupcima, vlasnici malih i srednjih kompanija, svi koji žele prodavati više i jednostavnije te bi željeli postati usješniji prodavači.

BE STAR predavač: Mladen Komarica

komarica

Zadnjih 25 godina bavi se prodajom, a trenutno je zaposlen u BE STAR na poziciji direktor i predsjednik centra. Prije toga radio je kao Regionalni menadžer u Wiener, Grawe i Sarajevo osiguranju. 

U Grawe osiguranju je prije 20 godina napravio vlastitu prodajnu mrežu kao dio Greenfield investicije. Također je radio i u državnim institucijama: Ministarstvo vanjskih poslova, Predsjedništvu i Kancelariji visokog predstavnika.  

U 1996. godini je bio na funkciji Atašea za sigurnost u New Yorku. Medicinske studije završio je u Sarajevu 1992. godine, ali se poslije 1995. okrenuo ekonomiji te završio Poslovnu psihologiju. 

U toku svoje karijere održao je više stotina seminara, motivacijskih treninga i treninga prodaje. Dobitnik je mnogih priznanja iz oblasti prodaje i prodajnih vještina. Otac je troje djece.

Povjerenje su nam ukazale vodeće bh. firme

Firme i organizacije koje su zadovoljne našim uslugama, a neki od njih možete pogledati na www.bestar.ba

Sarajevo – 14. Januar 2023; 9:30 do 17:00h, Hotel Hills Sarajevo

Kotizacija

Redovna kotizacija: 280 KM 

Popusti za rane prijave do 10. Januara:

Kotizacija po učesniku za 1-2 učesnika sa   10 % popusta: 252,00 KM 

Kotizacija po učesniku za 3-4 učesnika sa    20 % popusta: 224.00 KM 

Kotizacija po učesniku za 5 i više učesnika   30 % popusta: 196,00 KM 

Radionica je ograničena na 25 učesnika.

Kotizacija uključuje:

Stručna predavanja predavača

Materijali koji prate radionicu

Izdavanje BE STAR certifikata

Ručak na bazi švedskog stola i kafu tokom pauza

Besplatan parking 

Dodatne informacije

062 721 124

info@bestar.ba

www.bestar.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave