Radionica za startupe

Fondacija Mozaik i Ekonomski fakultet u Sarajevu udružili snage za razvoj mladih

24.11.2023. 15:03 / Izvor: Akta.ba
Mozaik

Fondacija Mozaik u suradnji sa Poslovnom akademijom Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje treću u nizu radionicu.

Fondacija Mozaik u suradnji sa Poslovnom akademijom Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje treću u nizu radionicu za startupe pod nazivom: "Digitalni marketing za startupe: Poboljšaj svoj biznis online".

Nakon uspješnih radionica “Startup Navigator: Navigiraj prema uspjehu kroz poslovnu strategiju” i „StartUP PIONIR - Vodič za osnivanje biznisa“ održanih u septembru i oktobru ove godine, organizatori nastavljaju podržavati mlade preduzetnike i pretuzetnice koji su pokrenuli ili tek planiraju pokrenuti svoje startupe:

“Naša je namjera da relevantno znanje bude dostupno svim mladima koji imaju ambiciju da profesionalno uspiju. Sretni smo što imamo sjajne partnerske organizacije poput Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i kompanije Monri Payments kako bismo ostvarili svoj cilj. Radionice ne samo da su besplatne, nego su dostupne mladima i izvan Sarajeva i BiH online putem, pa možemo sa zadovoljstvom reći da na njima učestvuju mladi iz Stoca, Laktaša, Živinica, ali i poneka mlada osoba iz Hrvatske i Srbije“ rekla je Selma Mameledžija, menadžerica za PR i kampanje u Fondaciji Mozaik

Radionicu „Digitalni marketing za startupe: Poboljšaj svoj biznis online“ će voditi prof.dr. Almir Peštek, redovni profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, a ovo su neka od pitanja na koja će radionica ponuditi odgovore: 

  • Kako digitalni marketing može pomoći startupima? 
  • Zašto je važno biti online prisutan? 
  • Kako koristiti online alate za promociju? Izazovi i mogućnosti digitalnog marketinga.

Poseban osvrt na e-commerce kao važan rastući trend poslovanja će dati Orhan Gazibegović, Unit Manager kompanije Monri Payments d.o.o. i predsjednik eCommerce asocijacije u Bosni i Hercegovini:

“U svjetlu sveprisutne digitalne transformacije, online promocija postaje ključna pokretačka snaga e-trgovine. Upravljanje dinamičkim marketinškim strategijama ne samo da oblikuje trenutni uspjeh, već i postavlja temelje za dugoročnu relevantnost i rast u evoluirajućem digitalnom okruženju e-trgovine.“

Radionica će se održati u Mozaik startup studiju na adresi Maršala Tita 34/II, ali i online preko Zoom platforme. Svi zainteresovani za učešće u radionici se mogu prijaviti u zajednici lonac.pro najkasnije do 28.11.2023. do 16 sati i osigurati svoje mjesto za učenje i povezivanje s mladim vizionarima i vizionarkama. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave