CETEOR: Upravljanje ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom

29.05.2013. 12:27 / Izvor: eKapija.ba
CETEOR: Upravljanje ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom

CETEOR Sarajevo organizira seminar ''Upravljanje ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom'' -zakonski okvir i praktična primjena koji će se održati 13 – 14. juna 2013. god. u hotelu Sunce u Neumu.

Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj – CETEOR Sarajevo organizira seminar ''Upravljanje ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom'' -zakonski okvir i praktična primjena koji će se održati 13 – 14. juna 2013. god. u hotelu Sunce u Neumu.

Kome je namijenjen seminar?

Seminar je namijenjen svim subjektima koji učestvuju u sistemu upravljanja ambalažnim i/ili električnim i elektronskim otpadom. To se posebno odnosi na zaposlene u resornim ministarstvima, proizvođačima ambalažnog materijala i električne i elektronske opreme, uvoznici, punioci i pakeri, distributeri, krajnji snabdjevači i korisnici, operateri sistema upravljanja ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom, općine, preduzeća koja se bave sakupljanjem, transportom, reciklažom ili obnovom ambalažnog, električnog i elektronskog otpada, nadležni inspekcijski organi za nadzor tržišta i okoliša, Fond za zaštitu okoliša, te ostali zainteresirani.

Koje su koristi od učešća u seminaru?

Cilj seminara je da se učesnici upoznaju sa pravilima upravljanja ambalažom u proizvodnji, prometu i upotrebi ambalaže i sa pravilima postupanja i drugim uslovima sakupljanja, ponovnog korištenja, obnove i odlaganja, a u skladu sa prioritetima i osnovnim načelima Zakona o upravljanju otpadom. Također, učesnici će se upoznati sa načinom i postupkom prijave stavljanja električnih i elektronskih proizvoda na tržište, sakupljanja i obrade otpada od električnih i elektronskih proizvoda. Također, učesnici će imati priliku upoznati se sa načinom izvještavanja prema važećim Pravilnicima. Predviđena je i tematski vođena diskusija.

Tematske cjeline i predavači?

- Integralni pristup upravljanja ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom

- Zakonski okvir upravljanja ambalažnim, električnim i elektronskim otpadom

- Uloga operatera sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom

- Uloga Fonda za zaštitu okoliša u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom

Predavači na seminaru su relevantni stručnjaci iz predmetne oblasti, te predstavnici resornih ministarstava, Fonda za zaštitu okoliša i ovlaštenih Operatera sistema.

Rok za prijavu: 07.06.2013. godine

Kontakt osoba: Elma Kavazović

Tel: +387 33 563 582

E-mail: ekavazovic@ceteor.ba

Fax: +387 33 205 725

Web: www.ceteor.ba 

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica_seminar_final.doc

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave