Agencija TEC organizuje seminare za izradu završnih obračuna

17.11.2014. 08:06 / Izvor: eKapija.ba
Agencija TEC organizuje seminare za izradu završnih obračuna

Agencije TEC je na osnovu dosadašnje saradnje sa Privrednom štampom postigla dogovor o udruživanju svojih resursa, sa ciljem kreiranja boljih i kvalitetnijih kako starih tako i novih proizvoda, usluga i sadržaja

Agencije TEC je na osnovu dosadašnje saradnje sa Privrednom štampom postigla dogovor o udruživanju svojih resursa, sa ciljem kreiranja boljih i kvalitetnijih kako starih tako i novih  proizvoda, usluga i sadržaja. 

 Zahvaljujući tome u saradnji sa ZIPS­-om pristupit će se organizaciji seminara  za izradu završnih obračuna za narednu godinu koji će između ostalog sadržavati

  • besplatan program alat AFIP kontrole, za pripremu i kontrolu završnih obračuna
  • automatski import podataka u AFIP kontrole iz poslovnih knjiga
  • program AFIP kontrole za budžetske korisnike
  • program AFIP kontrole za udruženja građana
  • nove saradnike na saminarima

Agencija TEC je 2011 kreirala program AFIP kontrole. Ovaj program je omogućio da se popravi standard prijema, obrade i kvalitete finansijskih izvještaja u FBiH.

"Zahvaljujući ovom programu uz saradnji sa AFIP­om d.d. Sarajevo uspjeli smo da promjenimo nabolje stanje u segmentu finansijskog izvještavanja. Smatramo da sa ovim programom nismo završili nego tek počeli jer i dalje postoji veliki broj stvari koje je moguće unaprijediti", navode iz Agencije TEC.

Vođeni ovom idejom zajedno sa ZIPS­om pristupaju  priprema za organizovanje seminara priprema završnih obračuna za 2014. Sastavnim dijelom seminara će biti i besplatan alat AFIP kontrole. Program će moći da se koristi za pripremu i kontrolu završnih računa. 

Pored unaprjeđenja koja su urađena za pravna lica (firme), program će moći da uradi pripremu i kontrolu završnih računa za budžetske korsinike (u skladu sa novim izvještajima za 2014) te udružena građana.

Novina u programu jeste da će korisnicima biti ponuđena opcija automatskog importa podatka iz njihovih računovodstvenih programa.  "Otvoreni smo svim zainteresovanim proizvođačima programa da nam se jave ukoliko žele da prilagodimo program njihovim standardima", poručuju iz Agencije TEC.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave