Seminar o pružanju nelinearnih audiovizuelnih medijskih usluga

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Seminar o pružanju nelinearnih audiovizuelnih medijskih usluga

Seminar o temi ''Video na zahtjev: regulatorni okvir i praksa pružanja nelinearnih audiovizuelnih medijskih usluga'' bit će održan sutra u Sarajevu u organizaciji Regulatorne agencije za komunikacije.

18.11.2014. 14:23 / Izvor: eKapija.ba

Seminar o temi ''Video na zahtjev: regulatorni okvir i praksa pružanja nelinearnih audiovizuelnih medijskih usluga'' bit će održan sutra u Sarajevu u organizaciji Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH i Vijeća Evrope.

Predstavnici Regulatorne agencije za komunikacije BiH i regulatora iz Slovenije i Hrvatske predstaviti će regulatorni okvir za pružanje usluga videa na zahtjev, odnosno nelinearnih audiovizuelnih medijskih usluga, kao i svoja iskustva u vezi sa regulacijom istih.

Osim toga, bit će predstavljena iskustva i izazovi postojećih pružatelja tih usluga na tržištu BiH.

S obzirom na veću zastupljenost i značaj usluga u bh. medijskom prostoru, a prije svega na internetu, seminar ima za cilj pojasniti prirodu takvih usluga, uslove pružanja, kao i obaveze u pogledu sadržaja koji se pruža kao audiovizuelna medijska usluga na zahtjev, najavljeno je iz RAK-a.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave