Seminar HACCP-Sigurnost hrane kao ulaznica na EU tržište

19.08.2016. 15:50 / Izvor: Akta.ba
Seminar HACCP-Sigurnost hrane kao ulaznica na EU tržište

Seminar je namijenjen proizvođačima prehrambenih proizvoda, privrednim subjektima iz područja ugostiteljstva, hotelijerstva, turizma.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Institutom za certificiranje sistema (ICS) organizira seminar na temu „HACCP-Sigurnost hrane kao ulaznica na EU tržište“. Seminar će se održati 01.09.2016. godine u prostorijma Komore (Branislava Đurđeva 10, Sarajevo).

Seminar je namijenjen proizvođačima prehrambenih proizvoda, privrednim subjektima iz područja ugostiteljstva, hotelijerstva, turizma, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije, uposlenicima državnih institucija (općinskim službama, inspektorima, itd.) i drugima koji su uključeni u prehrambeni sektor.

HACCP je standard koji su obavezni da primjene svi proizvođači prehrambenih proizvoda koji namjeravaju da plasiraju proizvode na tržište Bosne i Hercegovne i Evropske unije.

Bitno je napomenuti da se primjena HACCP-a ne odnosi samo na velika preduzeća, već se efikasno može uvesti i u mala i srednja preduzeća, zadruge, pekare, poslastičarnice, brzu hranu, hotele i restorane i ustanove (bolnice, obdaništa, javne kuhinje i sl.), odnosno tamo gdje je zdravstvena sigurnost hrane od velike važnosti. HACCP se ne odnosi na kvalitet proizvoda, već isključivo na njegovu zdravstvenu sigurnost.

Učešće na seminaru je besplatno.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće, potrebno je da ispunjen prijavni obrazac pošaljete na e-mail edukacija@komorabih.ba ili na broj faxa: 033/566-205 najkasnije do 30.08.2016. godine.

Dodatne informacije na telefon: 033/566-201.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavni obrazac

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave