Udruženje EESTEC LC organizuje radionicu "IoT Workshop"

09.12.2016. 08:55 / Izvor: Akta.ba

Udruženje EESTEC LC Sarajevo, za ljubitelje Internet of Things od 15. do 18. decembra ove godine, organizuje radionicu “IoT Workshop”

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo će u periodu od 15. do 18. decembra ove godine po prvi put organizovati projekat lokalnog karaktera “IoT Workshop”.

Trudeći se da idemo u korak sa razvojem tehnologije u svijetu, “IoT Workshop” ove godine okuplja studente/učesnike tehničko-tehnoloških fakulteta, kao i profesore i osoblje navedenih fakulteta te profesionalce iz oblasti informacionih tehnologija.  

“IoT Workshop” je besplatna četverodnevna radionica za upoznavanje studenata sa najnovijim tehnologijama i unaprijeđenje znanja u domeni Internet of Things.

Osnovni cilj "IoT Workshop-a" jeste pružiti učesnicima mogućnost usavršavanja te realizaciju dosadašnjih znanja iz IT oblasti. Zahvaljujući saradnji sa istaknutim predavačima iz IT svijeta, učesnici će u prvom dijelu radionice imati priliku slušati predavanja o najaktuelnijim temama. Nakon predavanja će učesnici će biti u stanju osmisliti robota te primijeniti stečeno znanje na praktičnom dijelu, gdje će koristeći modernu opremu napraviti robota koji će biti u stanju obavljati određene akcije.

Internet of Things (IoT) označava tehnologije za bežično povezivanje uređaja putem interneta, što otvara beskrajne mogućnosti za interakciju, kontrolu, praćenje i pružanje naprednih usluga. Internet of Things omogućava integraciju velikog broja uređaja koji više ili manje samostalno komuniciraju jedni s drugima, a uz pomoć senzora i raznih aplikacija.

Tehnologije koje će se koristiti tokom ove četverodnevne radionice su Raspberry Pi i Arduino. Radionica će ove godine okupiti dvadeset učesnika. Učesnici ove radionice će

tokom četiri dana trajanja radionice, imati jedinstvenu priliku da rade na tehnologijama koje su danas najpopularnije u vodećim IT kompanijama te razmjene iskustava sa ostalim studentima učesnicima.

Ovo je jedan u nizu projekata koji organizuje Udruženje EESTEC LC Sarajevo, a služi za usavršavanje te realizaciju dosadašnjih znanja iz IT oblasti i elektronike te samim tim omogućava učesnicima bolji uvid u tehnologije koje se danas koriste. Svi koji žele da se prijave za učešće u radionici, prijavu mogu naći na sljedećem linku.

Više o radionici možete naći na službenoj stranici Udruženja www.eestec-sa.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave