Intenzivna škola optike za rad na fiber optičkim instalacijama

10.08.2017. 10:50 / Izvor: Akta.ba
Intenzivna škola optike za rad na fiber optičkim instalacijama

Škola je namijenjena svim zainteresovanim koji svoju karijeru žele započeti ili nastaviti u poslu sa fiber optičkim mrežama.

MICOM BH d.o.o. u saradnji sa Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu I OPTIKUM d.o.o. organizuje intenzivnu školu optike za osposobljavanje za rad na fiber optičkim instalacijama.

Škola u trajanju od šest dana, preko 24 sata predavanja i obuke sa teoretskim i praktičnim dijelom, omogućava polaznicima praktično razumijevanje i vještine za kvalitetan dizajn, instalacije i održavanje fiber optičkih mreža. Škola polaznicima obezbjeđuje znanje primjenjivo u aplikacijama za telekom, širokopojasne i veće i manje lokalne mreže i FTTH.

Škola je namijenjena polaznicima koji žele naučiti kako da spajaju optičke kablove, postavljaju konektore, testiraju i rješavaju probleme na fiber optičkim mrežama, a radi povećanja efikasnosti, pouzdanosti i smanjenja troškova zastoja u mrežnom saobraćaju.

Polaznicima nisu neophodna predznanja o fiber optičkim mrežama, škola je namijenjena svim zainteresovanim koji svoju karijeru žele započeti ili nastaviti u poslu sa fiber optičkim mrežama, te je mogu pohađati polaznici svih trenutnih profila i zanimanja.

Program rada škole je sljedeći:

Prvi dan:

11:00 – Optičke mreže i elementi

12.00 – Priprema kabla za priključenje (skidanje izolacije, montaža konektora, pregled konektora) – I dio 13.00 – Pauza za kafu

13.15 – Priprema kabla za priključenje (skidanje izolacije, montaža konektora, pregled konektora) – II dio 15.15 – Zaključak prvog dana

Drugi dan:

11:00 – Fiber optičke instalacije – Upuhivanje, uvlačenje, zatezanje i vješanje optičkih kablova 13:00 – Pauza za kafu

13.15 – Spojnice, razdjelnici i prespojni kablovi

15.15 – Zaključak drugog dana

Treći dan:

11:00 – Spajanje optičkih kablova, uređaji za spajanje – I dio 13:00 – Pauza za kafu

13.15 – Spajanje optičkih kablova, uređaji za spajanje - II dio 15.15 – Zaključak trećeg dana

Četvrti dan:

11:00 – Osnovna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (VFL, PM, LS) – I dio 13:00 – Pauza za kafu

13:15 – Osnovna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (VFL, PM, LS) – II dio 15:15 – Zaključak četvrtog dana

Peti dan:

11:00 – Zahtjevna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (OTDR) – I dio 13:00 – Pauza za kafu

13:15 – Zahtjevna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (OTDR) – II dio 15:15 – Zaključak petog dana

Šesti dan:

11:00 – Uspostavljanje optičke veze, otkrivanje grešaka, testiranje i pohranjivanje podataka 13:00 – Kratak rezime i ponavljanje prije testa

14:00 – Test

15:15 – Zaključak šestog dana, podjela certifikata polaznicima

Škola će se organizirati u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a termini održavanja su SUBOTOM od 11:00 do 15:30, a trajanje je ukupno šest subota.

Prvi termin i početak rada škole je predviđen za 30. Septembar 2017. sa trajanjem do 04. Novembra 2017., a naredni termini će biti posebno oglašeni.

Školarina iznosi 600,00 KM + PDV po polazniku, a uključuje predavanja, literaturu, radne materijale, kafu i pića tokom pauza.

Za prijave dva i više polaznika iz iste firme obezbjeđujemo popust od 10%.

Za učenike, studente i fizička lica koja sama plaćaju školarinu popust iznosi 15%.

Iznos školarine (ukupno 702,00 KM sa uračunatim PDV-om) je potrebno uplatiti na transakcijski račun kod Raiffeisen bank d.d., broj računa 1610000086180049 sa naznakom ZA ŠKOLU OPTIKE.

Svaki polaznik će na početku škole dobiti potrebnu literature, a na kraju certifikat o pohađanju. Broj polaznika je ograničen. Program je okviran i može se prilagoditi potrebama polaznika, te se po potrebi može skratiti ili produžiti.

Školu će voditi predstavnici kompanije MICOM BH d.o.o., profesori sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i predstavnici kompanije OPTIKUM d.o.o.

U slučaju da se Vi ili neko od Vaših kolega želite prijaviti, molimo Vas da nam tu informaciju dostavite putem telefonskog kontakt broja, faksa ili putem e-maila s ispunjenom prijavnicom (u prilogu). Ako imate spremna pitanja o navedenoj temi, molimo Vas da nam ih proslijedite, kako bismo Vam pravovremeno mogli prripremiti odgovore.

Za sve dodatne informacije možete nas pozvati na naše kontakt brojeve, ili nam svoje upite poslati putem faksa ili na e-mail info@micom.ba .

Nakon zaključenja škole, u roku od nekoliko dana, na adrese polaznika će biti dostavljeni računi za uplaćenu školarinu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave