Poljoprivredni poslovni forum Bosna i Hercegovina – Republika Turska

18.10.2017. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Poljoprivredni poslovni forum Bosna i Hercegovina – Republika Turska

Cilj foruma je unapređenje saradnje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru dvije zemlje, u pogledu vanjskotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će 26. oktobra 2017. godine u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini doputovati ministar za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Republike Turske, gdin Ahmet Eşref FAKIBABA, u pratnji turskih privrednika.

Tom prilikom Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Republike Turske organizuje Poljoprivredni poslovni forum Bosna i Hercegovina – Republika Turska.

Forum će se održati u Zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Trg BiH 1, 71000 Sarajevo), sa početkom registracije učesnika u 9:00 h. Detaljnu satnicu foruma i informacije o salama u kojima će događaj biti održan možete pogledati u Preliminarnom programu, koji se nalazi u prilogu.

U okviru plenarnog dijela događaja predviđena je panel diskusija na temu „Budućnost saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske u poljoprivredno-prehrambenom sektoru”, a zatim obraćanja resornih ministara iz BiH i Turske, predstavnika komora i Ziraat banke. Nakon plenarnog dijela su planirani bilateralni susreti turskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Cilj foruma je unapređenje saradnje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru dvije zemlje, u pogledu vanjskotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja.

Kao što možete vidjeti iz priložene Liste turskih kompanija, članovi delegacije posluju u sljedećim oblastima: meso, peradarstvo, brašno, ulje, orašasti plodovi, sjeme, gnojivo, proizvodnja staklenika, poljoprivredne mašine, stočna hrana, maloprodaja i dr. Među članovima delegacije su uvoznici sirovina zainteresovani za uvoz iz BiH, ali i proizvođači, investitori i dr.

Ovom prilikom pozivamo bh kompanije koje su zainteresovane za sastanke sa turskim privrednicima da se pridruže skupu, te dostave popunjen prijavni obrazac najkasnije do 20.10.2017. godine na e-mail: ivana.knezevic@komorabih.ba ili na fax: 033 566 239. Kontakt osoba je Ivana Knezević (tel: 033 566 237).

Želimo naglasiti da se zbog mjesta održavanja foruma (Zgrada Parlamentarne skupštine BiH) i prisustva državnih zvaničnika, mjere sigurnosti podižu na najveći nivo, te se privrednici koji žele učestvovati na forumu, obavezno moraju prethodno prijaviti (na već pomenuti način) i tokom foruma strogo poštovati satnicu događaja.

PREUZMI DOKUMENTE:
Program
Lista turskih privrednika

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave