Poziv na novu edukaciju: "Škola vanjskotrgovinskog poslovanja"

19.10.2018. 10:45 / Izvor: Akta.ba
Poziv na novu edukaciju: 'Škola vanjskotrgovinskog poslovanja'

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vam upućuje poziv i ujedno Vas informiše o novom edukativnom projektu.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vam upućuje poziv i ujedno Vas informiše o novom edukativnom projektu u organizaciji Sektora za edukaciju VTK BiH pod nazivom "Škola vanjskotrgovinskog poslovanja".

Predviđeni početak "Škole vanjskotrgovinskog poslovanja" je 15.11.2018. godine, a nastava će biti održana u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, ulica Branislava Đurđeva 10, Sarajevo.

Razvoj vanjske trgovine Bosne i Hercegovine je proteklih nekoliko godina veoma pozitivan, a većina kompanija u zemlji učestvuje direktno ili indirektno u vanjskoj trgovini. Uvoz ili izvoz je sada dio svakodnevnog poslovanja za skoro sve kompanije. Stoga je dalji razvoj međunarodnog poslovanja od najvećeg značaja za samu industriju. Aktivna potraga za novim direktnim kupcima, klijentima i dobavljačima u inostranstvu predstavlja poseban izazov i zahtjeva dodatne kvalifikacije i kontinuirano stručno osposobljavanje uposlenika bh. kompanija kako bi ostali konkurentni sa uslugama i proizvodima na međunarodnom nivou.

Sektor za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH je stoga razvio „Školu vanjskotrgovinskog poslovanja“, s ciljem pružanja savremenog i praktičnog treninga uposlenicima bh. kompanija. Škola se bavi svim praktičnim aspektima vanjske trgovine, orijentisana je ciljnim grupama i realizira se kroz efikasne nastavne jedinice.

Uslovi i način prijave učešća

Zainteresirani polaznici prijavu mogu izvršiti popunjavanjem prijavnog obrasca (prilog), koji je potrebno dostaviti na e-mail adresu mirza.konjo@komorabih.ba ili putem fax-a na broj +387 33 566 205.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je petak, 09.11.2018. godine do 16:00 sati.

Za učešće u školi predviđena je kotizacija u iznosu od 1.170,00 KM (s PDV-om), a u cijenu je uključeno:

• Edukacija (10 dana)
• Prezentacije / Materijali predavača
• Certifikat o pohađanju škole
• Ručak i osvježenje na pauzama (10 dana)
• Pribor i radni materijali

Sve dodatne informacije u vezi sa "Školom vanjskotrgovinskog poslovanja", načinu njene realizacije, prijavom na edukaciju i predavačima možete pronaći u prilogu, odnosno kontaktirati broj telefona +387 33 566 204 (kontakt osoba je gospodin Mirza Konjo, voditelj projekta u Sektoru za edukaciju VTK BiH).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave