Izložba "Fotografija godine BiH 2011" na Vlašiću

07.02.2012. 12:18 / Izvor: eKapija.ba
Izložba 'Fotografija godine BiH 2011' na Vlašiću

Izložba "Fotografija godine BiH 2011" koju organizira internet portal "Fotografija.ba" nakon postavke u Sarajevu i proglašenja pobjednika pet karegorija te grand pri nagrade koja je otišla u ruke Midhata Poturovića, putuje širom BiH i regina. Prva ovogodišnja destinacija je Vlašić. Popularni Hotel "Pahuljica" na Vlašiću bio je jedan od sponzora same manifestacije te je zaslužno i prvi domaćin jednistvene bosansko-hercegovačke izložbe fotografija.

U periodu 10-17.02.2012. godine. u Hotelu "Pahuljica" na Vlašiću biti će postavljeno 50 najboljih fotografija iz pet kategorija: Ljudi, Grad, Priroda, Press i Kreativna fotografija. Ove fotografije, od ukupno 922 fotografije koliko ih je prijavljeno na konkurs, odabrao je stručni žiri u sastavu Alfons Rodriguez (Španija), Dženat Dreković (BiH) i Mario Periša.

Podsjećamo, "Fotografija godine BiH" je prvi konkurs ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji portala Fotografija.ba održava se drugu godinu za redom.

Osim izbora 50 najboljih fotografija dodijeljene su i nagrade pobjednicima kategorija:

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji "Grad" pripala je Miljanu Šućuru sa fotografijom "Ljubav". Pobjednik je nagrađen fotoaparatom Canon Digital IXUS 120IS, poklon firme MitAlex, umjetničkom grafikom Amera Hadžića, poklon portala "Fotografija.ba", te poklonom firme ShoeBeDo.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji "Priroda" pripala je Zvonimiru Barišinu sa fotografijom "Šuma koja nestaje". Nagrađen je vikendom za dvoje u Hotelu "Pahuljica" na Vlašiću, fotoaparatom Canon Powershot A1000, poklon firme ZkOffice, te poklonom firme ShoeBeDo.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji "Ljudi" pripala je Kristijanu Antoloviću sa fotografijom "Maršal". On je nagrađen sa fotoparatom Sony NEX C3K, poklon firme SONY.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji "Kreativna fotografija" pripala je Robertu Paviću sa fotografijom "Prag", koji je nagrađen sa fotoaparatom Sony NEX C3K poklon firme SONY.

Fotografija godine BiH za 2011. godinu u kategoriji "PRESS" pripala je Midhatu Poturoviću sa fotografijom "Nasilje nad Romima". Nagrađen organizovanjem samostalne izložbe u Galeriji BlackBOX u sklopu art natječaja, monografijom "Sarajevo, moj grad – mjesto susreta", poklon Udruženja Urban, te poklonom bonom firme ShoeBeDo. Midhat Poturović je također dobio i počasnu Grand Prix nagradu – fotoaparat Canon EOS 550D sa dva objektiva, koja se dodjeljuje za poseban uspjeh na konkursu.

Ukupna vrijednost nagrada ovogodišnjeg konkursa iznosila je 7000 KM.

Projekat "Fotografija godine BiH" za 2011. godinu su podržali: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Federalno ministarsvo okoliša i turizma, Global Development Consulting, Ambasada Španije u BiH, te Fakultet političkih nauka Sarajevo. Generalni sponzor konkursa je CANON. Ponosni sponzor konkursa je SONY. A konkurs su pomogli i Avtera BH, Mit Alex, ZK Office, DHL, ShoeBeDo, Hotel Pahuljica, Hotel Butik 36, Coca-Cola, te medijski parnteri: eKapija, Radio Stari Grad 1 Sarajevo, Radiosarajevo.ba, DEPO Portal, ZenicaBlog, Dani, Magazin Start, Dnevnik.ba, Banjalukalive, Crna Ovca, Fokus.com.hr, Fotogard.com, 6yka.com, Creativeartmagazine te Cahayabox.net.

Sve dodatne informacije možete pronaći na ovom linku - http://fotografija.ba/2012/01/fotografija-godine-bih-2011/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza