Fotelja u koju možete 'zabosti' razne predmete

10.11.2010. 08:19 / Izvor: eKapija.ba
Fotelja u koju možete 'zabosti' razne predmete

Sigurno vam se bezbroj puta desilo da zagubite stvari kao što su mobitel, ključevi, zabilješke dok ste gledali televiziju i odmarali na sofi. Kako ne biste više izgubljene predmete tražili ispod kauča, među jastucima ili ispod stola, arhitektonski studio Daisuke Motogi Architecture iz Japana osmislio je inovativno i zanimljivo rješenje u vidu višenamjenske fotelje.

Fotelja koja nosi naziv "Lost in sofa" napravljena sa brojnim `pukotinama` u kojima se mogu zabosti sve stvari koju su vam prije ispadale iz džepa, a koje ste pronalazili prilikom čišćenja, kada potpuno zaboravite na njih.

Među mekane pregrade možete smjestiti razne predmete kao što je telefon, šolja za kafu, knjiga, daljinski upravljač ili druge predmete koje često koristite. Ovaj hibrid za sjedenje i pohranu stvari ujedno je praktičan komad namještaja koji štedi prostor u stanu.

Otkačena fotelja predstavljena je i na ovogodišnjem sajmu Design Tide Tokio, a prisutne je podsjetila na svaki put kada im je neka stvarčica bez traga nestala. Ko zna, možda jednog dana u fotelji pronađete izgubljenih sto KM.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza