Izumljen solarni bikini koji može napuniti mobitel

23.06.2011. 13:07 / Izvor: eKapija.ba
Izumljen solarni bikini koji može napuniti mobitel

Dizajner iz New Yorka izumio je solarni bikini pomoću kojeg je moguće napuniti iPod ili kameru tijekom sunčanja. 30-godišnji Andrew Schneider sašio je 40 solarnih ploča, tankih poput papira i napravio iKini u koji je ušiven i USB izlaz. Solarne ploče upijaju energiju sunca te mogu napuniti neki uređaj, poput mobitela ili iPoda, preko USB izlaza.

Važno je napomenuti da se u solarnom bikiniju može i kupati, ali pritom ne smije niti jedan od uređaja biti priključen na njega. Također, nakon kupanja treba pričekati dok se iKini potpuno osuši kako bi se mobitel ili nešto drugo, mogao prikopčati na njega.

Schneider je na ideju za solarni bikini došao tijekom predavanja na Sveučilištu New York. "Nisam imao ništa pametno za reći pa sam šapnuo prijatelju pored mene i u šali rekao da ću napraviti bikini koji može ohladiti pivu na plaži", rekao je izumitelj.

Shvatio je da ideja nije loša i bacio se na posao. Napravio je prototip, ali je shvatio da nema dovoljno veliku površinu pa ne može hladiti pivu, ali mogao je napuniti svoj iPod. Schneider prodaje solarne bikinije na svojoj internet stranici za 200 dolara što i nije tako skupo ako se ima na umu da za izradu jednog treba oko 80 sati.

Muškarci će također dobiti svoju verziju solarnih kupaćih gaća koje će uz pomoć energije sunca moći hladiti pivu. Muška verzija iKinija koja će se zvati iDrink očekuje se još ovog ljeta.

izvor: index.hr

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza