Maleni laptop za ručne ženske torbice

08.01.2009. 13:40 / Izvor: Fena
Maleni laptop za ručne ženske torbice

Svaka prava moderna žena uskoro bi u svojoj torbici mogla imati još jednu blještavu tehnološku novotariju. Naime, malena britanska računalna tvrtka Elonex došla je na ideju da od februara ove godine počne proizvoditi maleni laptop od 99 funta. Ciljna skupina proizvođača su žene, pa ovi prijenosnici mogu stati u njihove ručne torbice.

Ekran ovog računala širok je tek 18 centimetara, a i tipkovnica mu je manja od one na uobičajenim laptopima. Međutim, iako korisnicima nudi bežično surfanje internetom, slanje e-mailova, obradu teksta, snimanje fotografija i drugo, hard disk mu je veličine tek 2 GB.

I konkurencija pokušava smanjiti dimenzije prijenosnih računala, uz maksimalno zadržavanje učinkovitosti. Tajvanska tvrtka Asus prva je pokrenula ovakav projekt trudeći se laptope učiniti dostupnima i djeci iz nerazvijenih dijelova svijeta. Ipak, njihovi su proizvodi mnogo skuplji, što odbija velik broj kupaca. Sony bi također na tržištu trebao predstaviti svoj maleni model, koji stoji oko 350 eura.

Elonexovi laptopi kao modni dodaci bit će predstavljeni ovoga tjedna na Consument Electonics Showu u Las Vegasu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza