Dvodnevno putovanje u BEČ sa Jelić - Tours Prnjavor

17.04.2018. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Dvodnevno putovanje u BEČ sa Jelić - Tours Prnjavor

"Grad na lijepom plavom Dunavu" kako ga često nazivaju je ekonomsko, političko i intelektualno središte Austrije.

"Grad na lijepom plavom Dunavu" kako ga često nazivaju je ekonomsko, političko i intelektualno središte Austrije. Europski centar kulture, metropola jedinstvenog šarma i ljepote i jedna od najpopularnijih urbanih destinacija svijeta. Nekada glavno mjesto habsburške monarhije i jedna od dvije prijestolnice Austro-ugarske monarhije, centar muzike, u kome su živjeli i stvarali veliki muzičari poput Mozarta, Beethovena, Schuberta i Johanna Strauss-a. Bečka filharmonija, te Bečki hor dječaka su po svojim izvedbama trijumfalno na vrhu i svaki put, iznova, ljubiteljima klasike ponudit će jedinstvene muzičke izvedbe.

Ako ste zaljubljenici historije i romantičnih sanjarenja, poseban ugođaj činit će Vam šetnje srednjovjekovnim alejama, carskim trgovima, posjeta Schoenbrunn palači ili kraljevskoj palači Hofburg. Mnoga atraktivna zdanja nalaze se duž Ring boulevarda, koji kao prsten okružuje središte grada. Između ostalog tu se nalaze veličanstvena građevina Votivkirche i Sveučilište MAK (Muzej primjenjenih umjetnosti). Veliki je broj kulturnih manifestacija, koje se kontinuirano, tokom godine događaju u Beču i privlače sve veći broj poklonika iz cijelog svijeta. Bilo da se radi o klasičnom ili eksperimentalnom teatru, mjuziklu, filmu, festivalu plesu, koncertu klasične muzike, tematskoj izložbi u nekom od poznatih muzeja ili mnoštvu drugih događanja slične vrste. Bez obzira kada, u koje vrijeme i odakle dolazite, budite sigurni da ćete u svakom trenutku imati nešto vrijedno i uzbudljivo za vlastita istraživanja.

Ako vaš ukus nije kulturno rafiniran, možete posjetiti jednu od čuvenih bečkih kafeterija ili tradicinalnih taverni "Heurige", te uz tipičnu bečku ljubaznost kušati neku od poznatih bečkih delicija.

Jelić-Tours Prnjavor Vas vodi na dvodnevno putovanje u BEČ!!!

26.-27.maj 2018!

140,00 KM

Plan i program putovanja:

Polazak 25.05.2018 (petak):
Iz Dervente u 22:00h, sa benzinske pumpe NADA
iz Prnjavora u 23:00h, sa autobuske stanice
iz Banjaluke u 00:00h sa Nestro pumpe pored TC Merkator
iz Gradiške u 00:30h sa Nestro Petrol pumpe prije graničnog prelaza

Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju...

2. Dan, 26.05.2018 (subota) dolazak u Beč, glavni grad Austrije u prijepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje u pratnji licenciranog turističkog vodiča: Obilazak zgrade državne Opere, zgrade Parlamenta, Trga Marije Terezije, zgrade Burgteatra, zgrade dvorca Hofburg. Hofburg je ogroman kompleks imperijalnih palata u samom centru Beča, palata Schönbrun gdje se i završava naš obilazak. Uživajte u slobodnom vremenu za obilazak ovog najljepšeg bečkog dvorca i nekadašnje ljetne rezidencije Habzburgovaca i njegovih vrtova, gdje možete posjetiti i najstariji ZOO vrt u svijetu. SUD. Odlazak u hotel. Noćenje.

3. dan, 27.05.2018. (nedjelja): Doručak, odjava iz hotela, odlazak u centar Beča. Naša preporuka je da obiđete Štefanplac i katedralu sv. Stjepana smještenu u središtu grada, građenu u gotičkom stilu, prepoznatljiva je po svom krovu s više od 200 hiljada crjepova, na kojem se nalaze istorijski austrijski grbovi.
Slobodno vrijeme do polaska kući. Polazak u pravcu Banjaluke u 18:00h. Dolazak u Banjaluku predviđen poslije ponoći.

Aranžman obuhvata:
-Prevoz visokoturističkim autobusom
-1 noćenje sa doručkom u hotelu u Beču ***
-Obilazak Beča u pratnji stručnog vodiča
-Organizaciju putovanja
-Pratioca iz agencije6

Aranžman ne obuhvata:
-ulaznice u pojedine objekte (Šenbrun - 15 EUR-ukoliko neko želi da obiđe unutrašnjost dvorca-fakultativno)
-Obavezno putno-zdravstveno osiguranje 5 KM/osoba
-ostale individualne troškove
-doplata za jednokrevetnu sobu 30e

Napomena:
Za sva naša turistička putovanja van zemlje, sem za ona za koje je to izričito naglašeno, morate imati važeći pasoš (putnu ispravu) i to sa važenjem od najmanje 3 mjeseca od dana planiranog povratka, u suprotnom, agencija ne snosi odgovornost.
*Vrijeme polaska i dolaska na odredište su data okvirno, agencija zadržava pravo izmjene vremena polaska/dolaska zbog situacija na koje ne može uticati, kao što je gužva na graničnom prelazu i slično.

Sve informacije i rezervacije na broj telefona 051/663-420 ili lično u prostorijama agencije.
Prilikom prijave, uplata akontacije u iznosu od 30 KM po osobi
Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je do 15.maja 2018 ili do popune mjesta.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja TA "Family Tours" koje možete preuzeti ili lično u prostorijama agencije ili na zahtjev putem e-maila ili na našoj web stranici. Agencija smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza