TikTok dobio konkurenciju, dnevne nagrade i do milion dolara za najbolje snimke

24.11.2020. 11:44 / Izvor: Akta.ba
TikTok dobio konkurenciju, dnevne nagrade i do milion dolara za najbolje snimke

Jedini uvjet koji je potrebno zadovoljiti za osvajanje nagrade je da su korisnici stariji od 16 godina.

Instagram je kreirao novu aplikaciju koja se zove Spotlight, koja je dodatak Snapchatu - a poslužit će kao njihov odgovor TikToku. S tom opcijom akcenat će staviti na kratke i zabavne videozapise, a kako bi privukli korisnike - odlučili su ih nagraditi za najbolje videozapise koji postanu viralni.

Snap će svaki dan do kraja godine (a možda i duže) korisnicima dijeliti milion dolara. Neće samo jedan korisnik dobiti taj novac, nego će nagrada biti podijeljena na njih više čiji zapisnici budi najzanimljiviji.

Jedini uvjet koji je potrebno zadovoljiti za osvajanje nagrade je da su korisnici stariji od 16 godina.

Spotlight će na jednoj lokaciji korisnicima prikazivati najbolje snapove od skoro 250 miliona dnevnih korisnika, a analitičari kažu kako je to još jedna prilika s kojom će Snap proširiti količinu zabavnog sadržaja za svoje korisnike. Na početku unutar te opcije neće biti oglasa, no glasnogovornik kompanije u razgovoru za medije već je najavio pokretanje te opcije tijekom sljedećih mjeseci, prenosi Zimo.hr.

Iz američke kompanije kažu kako su inspiraciju za Spotlight dobili “iz drugih servisa” jer puno njihovih korisnika snima videozapise koristeći Snapchatovu kameru i opcije proširene stvarnosti te ih onda objavljuju na TikToku.

Snap im sada omogućuje da iste videozapise objavljuju na vlastitoj platformi, a za to bi mogli biti i bogato finansijski nagrađeni, ako taj sadržaj bude dovoljno zanimljiv i zabavan te postane viralan.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza