Instagram uvodi novi način za pretraživanje

30.08.2021. 11:47 / Izvor: Telegraf
Instagram uvodi novi način za pretraživanje

Funkcija koju Instagram ima godinama konačno bi mogla da počne da radi kako treba.

​Novo ažuriranje aplikacije će omogućiti da, kada pretražujete nešto na Instagramu, u rezultatima budu prikazane fotografije, video zapisi i priče, umjesto samo hashtagova, naloga i lokacija.

Da li ste ikada uspjeli da pronađete nešto pretraživanjem Instagrama?

Umjesto da vam daje prave rezultate, pretraga Instagrama vam prikazuje naloge, lokacije ili heštagove. Tako, na primjer, ako želite da vidite kako neko pravi disko kuglu u svojoj dnevnoj sobi, morate da potražite ili nalog za disko kuglu, lokaciju Disco Ball u Grčkoj ili hashtag #discoball...

Sada se, izgleda, to konačno mijenja. Šef Instagrama Adam Moseri, u postu na kompanijskom blogu, objavio je da će ta platforma lansirati niz poboljšanja koja će se odnositi na pretraživanje unutar aplikacije, piše Mashable.

Novo ažuriranje aplikacije će omogućiti da, kada pretražujete disko kuglu na Instagramu, budu prikazane fotografije, video zapisi i priče vezane za disko kuglu, umjesto samo hashtagova, naloga i lokacija.

Ovo je posebno korisno kada ne znate tačno koje korisničko ime ili hashtag želite da vidite. Platforma će takođe proširiti bazu ključnih riječi koje se mogu koristiti za pretraživanje. To će se, u početku, odnositi samo na engleske riječi, a u budućnosti će se proširiti i na druge jezike, prenosi PC Press.

"Dizajniramo sve naše funkcije kako bismo vam pomogli da pronađete stvari koje volite", naveo je Moseri.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza