Otvoren jedini i jedinstveni, najspektakularniji 5. Auto Show Week u Tuzli

30.06.2023. 15:28 / Izvor: Akta.ba
auto

Auto Show Week 2023. pokazuje nove trendove u prezentaciji automobila, kombinujući vrhunske izložbene prostore i inovativne online platforme.

Na parkingu ispred Bingo City Centra u Tuzli, danas (30.06.) otvoren je 5. Auto Show Week. Jedini i jedinstveni, najspektakularniji Auto Show Week 2023. za posjetioce je otvoren do nedjelje (02.07.).

Auto Show Week 2023. pokazuje nove trendove u prezentaciji automobila, kombinujući vrhunske izložbene prostore i inovativne online platforme.

Na ovogodišnjem Auto Show Weeku, učestvuje 20 izlagača, sa preko stotinu različitih modela.
Možete uživati u modelima renomiranih proizvođača kao što su Opel, Renault, Dacia, Nissan, Ford, Kia, Volkswagen, Range Rover, Volvo, Jaguar, Suzuki, MG, Peugeot, Škoda, Hyundai, Toyota, Lexus, M Bike i CF.

auta

Prije osam godina na istom mjestu predstavljen je prvi put električni automobil, a danas većina brendova na izložbi pored standardnih vozila, predstavlja i električna i hibridna vozila.

Podršku ovom događaju dao je i ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, Denis Bećirović koji je u svom obraćanju pomenuo i zanimljivu činjenicu da je prije četiri godine na Auto Show Week, dok je radio na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, dovodio svoje studente da se upoznaju sa novim tehnologijama i sistemima u auto industriji, te da neki od njih danas rade na adaptacijama sistema automobila kako u BiH tako i u inostranstvu.

"Svjesni smo svega što se dešava i svjesni smo da sigurnost u saobraćaju nema alternativu. Auto Show week je jedna zaista lijepa manifestacija koju treba podržati i koju treba istaknuti prvenstveno radi novih tehnologija, novih tehnika, novih proizvođača i svih onih ljudi koji ulažu maksimalno svoje napore kako bi ponovo sigurnost u saobraćaju doveli na zadovoljavajući nivo.", rekao je ministar Denis Bećirović.

autoa

Na zvaničnom otvorenju Auto Show Week-a u Tuzli, prisutnima se obratio i gradonačelnik grada Tuzla, Zijad Lugavić.

"Tu su prikazana i najnovija ekološka ostvarenja koja će spasiti našu planetu od zagađenja i produžiti život naše planete. Moramo svi zajedno da budemo odgovorniji prema okolišu, prema budućnosti našeg grada i naše planete, jer samo zajedničkim trudom, zajedničkim radom, zajedničkom odgovornošću prema sutra i prema budućnosti možemo da kreiramo bolju, kvalitetniju i još bolju budućnost.", naveo je gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić.

Ulaz je besplatan tokom tri dana trajanja Auto Show Week-a, a posjetiocima se pruža mogućnost da testiraju neki od automobila koji su izloženi ispred Bingo City Centra u Tuzli.

AUTO

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza