U pogledu video usluga i zapošljavanja

Musk želi da njegova platforma X bude rival YouTubeu i LinkedInu

27.10.2023. 11:09 / Izvor: Fena
Musk

Elon Musk želi da njegova platforma za društvene medije X bude rival YouTubeu i LinkedInu u pogledu video usluga i zapošljavanja.

Elon Musk želi da njegova platforma za društvene medije X bude rival YouTubeu i LinkedInu u pogledu video usluga i zapošljavanja. Musk također planira pokrenuti uslugu saopštenja za javnost pod nazivom XWire, prenosi Belga.

Musk je to objavio na sastanku povodom preuzimanja bivšeg Twittera prije tačno godinu dana, iako još nije jasno kako će izgledati novi servisi. U internom memorandumu zaposlenicima X-a, Musk i X-ova glavna žena, Linda Yaccarino, najavili su "deceniju inovacija za samo 12 mjeseci".

Prije godinu dana Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, preuzeo je Twitter za 44 milijarde dolara. Brzo je otpustio većinu rukovodilaca platforme i poslao većinu zaposlenih da se pakuju. Mnogi veliki oglašivači su kasnije napustili platformu.

Yaccarino je došla na X u maju ove godine. Provela je posljednjih nekoliko mjeseci pokušavajući obnoviti odnose s oglašivačima, dok se Musk fokusirao na nove usluge koje želi ponuditi na X-u. Njegova usluga XWire dizajnirana je da se takmiči sa PR Newswireom iz Chicaga, koji distribuira saopštenja za javnost za kompanije širom svijeta .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza