San Lego fanova: Od kockica napravio tipkovnicu koja radi

13.03.2014. 10:11 / Izvor: 24sata

​Kreacija od "legića" izgleda poput tipkovnice i potpuno je funkcionalna, a umjesto tipke Home ima kućicu dok je njen 'dizajner' umjesto CTRL stavio kontrolnu ploču.

Imate prastaru tipkovnicu, viška Lego kockica i slobodnog vremena?

Slijedeći primjer Jasona Allemana možete si izraditi fantastičnu tipkovnicu, koja će vrlo vjerojatno biti unikatna. Naravno, trebat ćete biti kreativni i imati stvarno posebne kockice ako biste htjeli kopirati kreaciju YouTube majstora. On je za izradu svoje tipkovnice koristio standardne legiće te Technic dijelove, kako bi sve sjelo na svoje mjesto. Konačni proizvod je tipkovnica koja radi baš kao i svaka druga.

Alleman kroz video opisuje kako je rastavio staru tipkovnicu, izradio okvir od kockica i od Technic dijelova složio mehanizam koji mu omogućuje da Lego-slova sjedaju na svoje mjesto i ponašaju se poput pravih tipki. Cijeli projekt detaljno možete proučiti i na njegovu blogu.

Kako piše CNET, on je još 2005. pokušao napraviti sličnu tipkovnicu, no zakrivljena Microsoftova tipkovnica bila je 'teška za suradnju' te se tek sada ponovno odlučio vratiti svom projektu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza