Peugeot lansirao avanturu fudbalske lopte KickittoBrazil

Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Peugeot lansirao avanturu fudbalske lopte KickittoBrazil

Peugeot je pokrenuo fantastičnu avanturu fudbalske lopte koja će uz pomoć stanovnika 30 zemalja sa pet kontinenata zajedno za Peugeot timom u samo 100 dana stići do svog odredišta u Brazilu.

13.03.2014. 12:57 / Izvor: eKapija.ba

Peugeot je pokrenuo fantastičnu avanturu fudbalske lopte koja će uz pomoć stanovnika 30 zemalja  sa pet kontinenata zajedno za Peugeot timom u samo 100 dana stići do svog odredišta u Brazilu.

Ljubitelji fudbala koji sretnu Peugeot tim i koji naprave fotografije kako ljube fudbalsku loptu te ih postave na www.kick-it-to-brazil.com, direktno će učestvovati u akciji, jer će Peugeot za svaku postavljenu fotografiju doprinijeti naučnoj i ekološkoj inicijativi u Brazilu, te će finansirati sadnju dodatnog drveća.  Broj od 2.000.000 stabala od 50 različitih vrsta biće povećan dodatnim brojem drveća, zavisno od broja poslanih fotografija. Peugeot je incirao projekat za spas brazilskih prašuma 1999. godine i promovisaće ga sve do 2038. godine.

Službena vozila fudbalskog putovanja su Peugeot 2008, 3008 i 4008, ali koristiće se i sva prevozna sredstva, uključujući automobile, bicikla, motore, avione a ponekad i manje konvencionalna prevozna sredstva  da bi se olakšao završetak fudbalskog putovanja.

Peugeot, kao jedan od proizvođača automobila sa najmanjom emisijom Co2, želi ovom akcijom u toku priprema za Svjetsko prvenstvo da utiče na povećanje globalne svijesti o važnosti zaštite životne sredine.

Ovaj originalni podvig se može pratiti na Facebooku i Instagramu, što će Peugeotu pružiti nov i jedinstven "pucanj" na unaprjeđenju svojih društvenih i ekoloških ciljeva u Brazilu.

Putovanje je počelo 6. marta a završava 12. juna 2014. godine u brazilskoj Amazoniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza