Jesam li dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije?

09.01.2014. 15:00 / Izvor: eKapija.ba
Jesam li dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije?

Lasersko skidanje dioptrije je tip refraktivne hirurgije za ispravljanje dioptrije (kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma). Korekcija vida se temelji na remodeliranju rožnjače (prednjeg providnog dijela oka) excimer laserom.

Neka 2014. godina bude vaš novi početak. Započnite sa savršenim pogledom na svijet oko sebe i uljepšajte svaki svoj trenutak. Ovo je vaše vrijeme i ne dopustite da ga bilo što pokvari.

Za samo 10 minuta riješite se naočala i sočiva i gledajte svijet na novi način. Budite jedan od 50.000 pacijenata kojima je Klinika Svjetlost pomogla uživati u pogledu.

Dakle, svaki pacijent koji ima dioptriju unutar ovog raspona, ima više od 18 godina i stabilnu dioptriju, može biti pogodan kandidat za lasersko skidanje dioptrije, ali je potreban detaljan oftalmološki preoperativni pregled.

Osobe koji nisu dobri kandidati za lasersku korekciju vida su osobe sa bolestima rožnice, suhim okom, glaukomom, mrenom, trudnice, osobe sa imunološkom bolesti u akutnoj fazi te imunokompromitirane osobe.

Ukoliko pacijent nosi mekane kontaktne leće, treba skinuti leće 3 dana prije pregleda, a ako nosi polutvrde ili tvrde kontaktne leće treba biti minimalno 8 dana bez leća kako bi pregled i dioptrija bili ispravni.

Potrebno je reći i da osobe iznad 40. godine nakon laserskog skidanja dioptrije mogu biti bez naočala za daleko, no da će morati kao i svi njihovi vršnjaci nositi naočale za čitanje.

Samo jednim klikom možete doći do pregleda, naručiti se možete OVDJE

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza